به گزارش وبسایت خبرآنلاین، آخر هفته گذشته مسعود مازیکیان با انتشار کلیپی به آلودگی هوا و اثرات منفی آن بر سلامت جامعه اشاره کرد و از همه مردم ایران خواست تا دمای وسایل گرمایشی را دو درجه کاهش دهند. این درخواست رئیس جمهور منجر به تشکیل کمپینی به نام «دو درجه پایین تر» شد. بررسی ها نشان می دهد که پس از این درخواست برخی از مسئولان به این کمپین می پیوندند و با همکاری یکدیگر مردم را برای نجات و نجات کشور از بحران ناهماهنگی در زمستان سرد تشویق می کنند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت با اشاره به سرد شدن زمستان در پیش رو از مردم خواست تا با کاهش دمای خانه ها به حدود ۲۰ درجه و پیوستن به کمپین کاهش دو درجه ای دما، در کاهش آلودگی هوا و بهبود مدیریت سوخت کمک کنند. وی هر درجه کاهش دما را معادل 25 میلیون مترمکعب صرفه جویی در مصرف گاز عنوان کرد.
فرزان صدیق مالفگرد وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تداوم همکاری مردم با کشور از آنها خواست تا با کاهش دو درجه ای مصرف سوخت در مدیریت منابع انرژی کمک کنند. وی بر مشارکت مردم در موفقیت های بزرگ کشور تاکید کرد و اظهار داشت: این همکاری می تواند به بهبود وضعیت انرژی کمک کند. سعید التوکلی معاون وزیر نفت نیز از شهروندان خواست در کاهش مصرف سوخت مشارکت کنند.
از سوی دیگر محسن پاک نژاد وزیر نفت در کلیپی به پیوستن به کمپین کاهش مصرف گاز اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش مصرف گاز در فصل سرما، محدودیت هایی برای سایر بخش ها اعمال خواهد شد. وی تاکید کرد: این محدودیت ها به طور کامل مدیریت شده است تا مردم از نعمت گاز و برق بهره مند شوند. همچنین جلسه ای با حضور وزرای کشور، راه و شهرسازی برای انجام اقدامات لازم برای بهبود عرضه سوخت برگزار شد. پاک نژاد از شهروندان خواست در کمپین کاهش دمای سیستم های گرمایشی برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی همکاری کنند.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه با انتشار پیامی به کمپین «دو درجه پایین تر» رئیس جمهور پیوست و در آن از شهروندان برای صرفه جویی در منابع گازی خواستار همکاری شد. وی تاکید کرد: با توجه به بحران کمبود گاز و برق، همکاری همه ضروری است. عراقچی همچنین اعلام کرد که با همکاری همسایگانش دمای هوا در منزلش پنج درجه کاهش یافته است. وی از همکاران وزارت امور خارجه خواست تا دمای محیط کار را پایین بیاورند و از لباس های گرم استفاده کنند و ابراز امیدواری کرد که این مرحله را بدون مشکل پشت سر بگذارند.
سید مهمت اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت با پیوستن به کمپین «دو درجه پایین تر» طی نامه ای به سازمان ها و مدیران استانی خواستار اجرای این کمپین به منظور کاهش مصرف انرژی و توزیع عادلانه آن شد. از حامل های انرژی وی این کمپین را وسیله ای برای حمایت از تولید پایدار و رفع تعارض در تامین و مصرف انرژی معرفی کرد و بر همکاری نهادهای مردمی و اراده ملی در فرهنگ سازی مصرف تاکید کرد. اتابک همچنین مدیریت مصرف را به عنوان یک هدف عینی و قابل اندازه گیری در راستای تولید پایدار و توزیع عادلانه حامل های انرژی مطرح کرد.
آقای عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیوستن به "نظرسنجی کمتر از 2 درجه" از شهروندان خواست در صورت مشاهده هدر رفت انرژی این موضوع را با مدیران گروه های فرهنگی و هنری در میان بگذارند. وی تاکید کرد: سالن های سینما، سالن های هنری و موسیقی، نمایشگاه ها و سایر گروه های ذیربط باید دمای محیط را دو درجه کاهش دهند و در ساعاتی که فعالیت ندارند، چراغ ها و گرمایش را خاموش کنند. صالحی از عموم مردم و اهالی فرهنگ و هنر خواست در صورت مشاهده اتلاف انرژی، این مشکل را به مدیران اطلاع دهند.
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به کمپین «دو درجه پایین تر» که با هدف مقابله با آلودگی محیط زیست و عدم تعادل انرژی راه اندازی شده بود، پیوست. وی در کلیپی از توجه ویژه وزارت ارتباطات به هوشمندسازی مصرف انرژی و تکمیل این برنامه با همکاری وزارتخانه های نفت و نیرو خبر داد.
زمانی که علی رضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش به کمپین کاهش دو درجه ای دما پیوست، از والدین و دانش آموزان خواست در این زمینه همکاری کنند. وی تاکید کرد: کاهش دما منجر به تامین 50 میلیون متر مکعب گاز معادل دو فاز میدان پارس جنوبی می شود. الکاظمی همچنین اظهار داشت که این اقدام نه تنها به کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا کمک می کند، بلکه به حفظ سلامت جامعه و بهبود عدم تعادل انرژی کمک می کند.
عباس علی آبادی وزیر نیرو با پیوستن به کمپین «دو درجه پایین تر» در نامه ای از شهروندانش خواست تا با کاهش دمای منازل و ادارات و صرفه جویی در مصرف گاز و برق در مدیریت بحران کمک کنند. وی تاکید کرد: صنعت برق کشور در تلاش برای تولید برق پایدار است، اما با افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، با کمبود سوخت نیروگاه های تولید برق مواجه است. کاهش دما و استفاده بهینه از وسایل گرمایشی می تواند به جلوگیری از قطع برق و صرفه جویی بیشتر در مصرف انرژی کمک کند.
حسین سیمایی وزیر علوم در پیامی تصویری به منازعات انرژی اشاره کرد و از تصمیم دولت برای صرفه جویی در مصرف انرژی خبر داد. وی گفت: گرمایش در ادارات و وزارتخانه ها کاهش یافته و کارمندان با لباس گرم سر کار می روند. در پایان از همه خواسته شد دمای گرمایش را دو درجه کاهش دهند تا صنعت فعال بماند و خانه ها گرم شود و برق و گاز قطع نشود.
غلامرضا نوری قزلجا وزیر جهاد کشاورزی با انتشار پیامی تصویری از خانواده ها و کشاورزان خواست به کمپین «دو درجه پایین» بپیوندند.
امیر سرتیپ عزیز ناصر زاده وزیر دفاع از همکاران خود و مردم ایران خواست به کمپین کاهش دو درجه ای دما بپیوندند. هدف از این کمپین صرفه جویی در مصرف انرژی و جلوگیری از وقفه در فرآیند سوخت رسانی به نقاط مختلف کشور است.
اسکندری مومنی وزیر کشور از مردم خواست در کمپین «دو درجه پایین تر» شرکت کنند و به کاهش دمای محیط کمک کنند. وی تاکید کرد: مردم تاکنون همکاری خوبی داشته اند و برای گذر از دوران پیک مصرف انرژی نیاز به همکاری بیشتری دارند. مومنی خاطرنشان کرد: انرژی های فسیلی میراث مشترک ما و نسل های آینده است و نباید به طور کامل مصرف شود. وی همچنین بر تغییر روش مصرف انرژی توسط دستگاه های دولتی و سپس مردم تاکید کرد و گفت: با کاهش دو درجه ای دما می توان از این نعمت به خوبی بهره برداری کرد.
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور از مردم خواست تا در کمپین ملی کاهش دمای خانه و محل کار شرکت کنند. وی با اشاره به مشکلات آلودگی هوا و عدم تعادل انرژی تاکید کرد: کاهش دو درجه ای دما می تواند منجر به صرفه جویی قابل توجهی در مصرف گاز و انرژی شود. ظریف همچنین با بیان اینکه این اقدام با پوشیدن یک لایه دیگر تسهیل شد، از هموطنان خواست به این حرکت بپیوندند و به جای انتقاد از گذشته به فکر آینده باشند.
پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما با انتشار پیامی ضمن پیوستن به ستاد انتخاباتی رئیس جمهور از همه شهروندان خواست در راستای توزیع صحیح منابع گاز به کمپین «دو درجه پایین تر» بپیوندند.
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص پیوستن به کمپین «دو درجه پایین تر» اعلام شده از سوی رئیس جمهور تاکید کرد: حفظ شرایط پایدار و مدیریت مصرف در فصل سرما ضروری است. وی از همه خواست تا به این کمپین بپیوندند و مصرف انرژی را کاهش دهند تا بر این شرایط غلبه کنند و هیچ کس متضرر نشود. او و خانواده اش نیز در این کمپین شرکت خواهند کرد.
شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز با انتشار پستی در شبکه اجتماعی گاز، کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از قطعی برق به این کمپین پیوست.
تعداد زیادی از محافظه کاران و... نیز به این کمپین پیوستند.
223224