دولت چهاردهم مجبور به توسعه انرژی های تجدیدپذیر است
انتشار: مهر 13، 1403
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

دولت چهاردهم مجبور به توسعه انرژی های تجدیدپذیر است


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، سید محمد جواد موسوی نایب رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان کالاها و خدمات انرژی های تجدیدپذیر در خصوص کسری برق در کشور گفت: همه ما شاهد هستیم که کشور با کسری شدید برق مواجه است و امسال در آینده افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر به دلیل کمبود گاز، توسعه نیروگاه های فسیلی پایدار و امکان پذیر نیست.

وی افزود: سرعت ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر بسیار زیاد است زیرا به صورت معمولی در ابعاد کوچک و متوسط \u200b\u200bانجام می شود و سالانه ده ها یا صدها هزار نیروگاه تجدیدپذیر و به موازات آن می توان ساخت استانداری ها و شهرها و باید توسط شرکت های بخش خصوصی ساخته شوند.

موسوی با بیان اینکه دولت چهاردهم موظف به تمرکز بر توسعه انرژی های تجدیدپذیر است، گفت: امروز در انجمن ساتکا شاهد هستیم که بیش از سیصد پیمانکار، سازنده، تامین کننده و مشاور مهندسی در همه زمینه ها فعال هستند. ” بخش هایی از کشور؛ شرکت های جدید نیز می توانند به سرعت فعال شوند. بنابراین، ساخت سالانه یکصد هزار نیروگاه خورشیدی با ظرفیت های 5، 10، 20، 100، 200 و 500 کیلووات (متوسط \u200b\u200bظرفیت 10 کیلووات) ما را به ظرفیت نصب شده سالانه هزار مگاوات انرژی خورشیدی می رساند. . گیاهان.

وی ادامه داد: صد هزار نیروگاه خورشیدی در کشور به معنای ساخت سالانه سه هزار نیروگاه خورشیدی در هر استانداری کشور است که دستیابی به آن عددی آسان است. در آلمان سالانه یک میلیون نیروگاه خورشیدی در مقیاس کوچک با ظرفیت ماهانه بیش از هزار مگاوات و ظرفیت سالانه تا 14 هزار مگاوات ساخته می شود.

درخواست اجرای کامل ماده 16 قانون جهش تولید دانش

وی ضمن اشاره به اینکه وزارت نیرو مبالغ ماده 16 را در قبوض برق صنایع دریافت کرده است، افزود: طی سال های 1402 و 1403 وزارت نیرو مبالغ ماده 16 را در قبوض برق صنایع اعمال و وصول کرده است. این مبالغ در سال 1402 معادل 2500 میلیارد تومان و در سال 1403 معادل 6000 میلیارد تومان (ماهانه 500 میلیارد تومان) است، اما مبالغ مذکور به حساب مشمولان (ساتبا، معاونت علمی و اقتصادی بنیاد علمی و اقتصادی ریاست جمهوری) واریز شده است. ، و بنیاد صندوق نوآوری و شکوفایی) و واریز نشدند.

موسوی اظهار داشت: عدم پرداخت مبالغ ماده 16 منجر به توسعه نیافتن آزمایشگاه های مرجع در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، توسعه نیافتن شرکت های دانش بنیان و شرکت های نوظهور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر و همچنین عدم توسعه آنها شد. اعطای تسهیلات به صنایع علاوه بر: ایجاد نیروگاه های جدید با ظرفیت های کسری برق. با توجه به حضور وزیر جدید نیرو و علاقه وی به توسعه انرژی های تجدیدپذیر، انتظار داریم این مبالغ با سرعت بیشتری به حساب ذی نفعان واریز شود.

عدم اعطای تسهیلات به صنایع برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر

وی به برگزاری سلسله همایش های منطقه ای برای حساس سازی صنایع اشاره کرد و افزود: بازخوردی که از این همایش ها به دست می آید این است که بسیاری از صنایع به ویژه صنایع متوسط \u200b\u200bمتقاضی تسهیلات برای احداث نیروگاه خورشیدی هستند. این موضوع در تدوین ماده 16 قانون فوق به نحو شایسته ای مورد توجه قرار گرفته و 25 درصد از منابع ماده 16 باید به تسهیلات صنایع جهت احداث نیروگاه های تجدیدپذیر اختصاص یابد، اما با توجه به عدم پرداخت فوق مبالغ پیش بینی شده توسط التنوار، تاکنون تسهیلاتی اعطا نشده است.

انتهای پیام/


منبع: https://tn.ai/3171437