چگونه بر استرس فعلی غلبه کنیم؟ / راغور: اگر عوامل تنش های داخلی را کنار بگذاریم، برای عبور از این شرایط به وحدت ملی نیاز داریم.
انتشار: مهر 08، 1403
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

چگونه بر استرس فعلی غلبه کنیم؟ / راغور: اگر عوامل تنش های داخلی را کنار بگذاریم، برای عبور از این شرایط به وحدت ملی نیاز داریم.


به گزارش الخبرآنلاین، منطقه خاورمیانه این روزها جنگی را تجربه می کند که جان بسیاری را در دل همه جای دنیا به دام انداخته است. جنگ افروزی اسرائیل که منجر به کشته شدن ده ها هزار فلسطینی ساکن غزه و کرانه باختری شده است، اکنون بر مردم لبنان تأثیر گذاشته است. این در حالی است که با گذشت یک سال از عملیات 16 مهر، به نظر می رسد صلح دورتر از همیشه باشد و گسترش دامنه جنگ یا افزایش سطح تنش ها برای ماه ها از محتمل ترین گزینه هاست.

ایران چندین بار با سطوح مختلف تنش مواجه شده است. بارزترین نمونه، جنگ هشت ساله با عراق است. در آن روزها کشور با همه مشکلات اداره می شد. اکنون به نظر می رسد که خاورمیانه در حال حاضر باید با تنش دست و پنجه نرم کند و ایران اگرچه در خط مقدم درگیری های نظامی قرار ندارد و مرزهایش کیلومترها با درگیری های مسلحانه فاصله دارد، اما باید بتواند از این وضعیت سیاسی-نظامی عبور کند. . تنگنا

در همین راستا، حسین راغوفر، کارشناس اقتصادی درباره تنش های منطقه و چالش های اقتصادی پیش روی ایران به خبرآنلاین گفت: موضوع جنگ برای ایران چیز جدیدی نیست. اگرچه هنوز در مورد ابعاد و ماهیت تنش ها در خاورمیانه تردید وجود دارد، اما آنچه می توانم به آن اشاره کنم این است که ایران پس از انقلاب همواره در وضعیت جنگی یا شبه جنگی بوده است. به این معنا که روابط اقتصادی ایران پس از انقلاب هرگز «عادی» نشد.

وی افزود: ایران در 45 سال گذشته بحران ها و تنش های زیادی از جمله جنگ هشت ساله را پشت سر گذاشته است و نمی توان تصور کرد که کشوری بی تجربه است تنش های قبلی، حداقل برای ایران، به عنوان مثال، در مقایسه با جنگ هشت ساله با عراق، اسرائیل جایگاه بسیار منفورتری در جهان دارد و جهان شاهد جنایات مکرر آن در یک سال گذشته بوده است و به دلیل اینکه ایران با آن شریک نیست. مرز مشترک با اسرائیل، مانند عراق، بعید است ابعاد درگیری به اشغال نظامی تغییر کند.

راگوور گفت: از صمیم قلب امیدوارم که تنش ها بیشتر از این نباشد، اما حتی اگر یک جنگ مستقیم آغاز شود، خدای ناکرده، رهایی از مشکل، صرف نظر از اندازه آن، بسیار دشوارتر خواهد بود. گفت. قابلیت های دولتی و ساختار داخلی. شرایط بحرانی نیازمند سیاست هایی متفاوت از سیاست های فعلی است.»

وی دوران جنگ هشت ساله را از نظر حمایت مردمی و انسجام عمومی در جامعه یک دوره متمایز دانست و ادامه داد: به اعتقاد من این یک عامل تعیین کننده در دوران جنگ با عراق بعثی بود در اظهارات رهبران و مقامات آن زمان که به وضوح به این عامل اشاره می کنند، واضح است که تنش هایی مانند جنگ بدون انسجام مردمی و همدلی حداکثری بین مردم عادی از جمله میسر نبوده و نخواهد بود. طبقه کارگر و متوسط، با مسئولان کشور.

چگونه بر استرس فعلی غلبه کنیم؟ / راغور: اگر عوامل تنش های داخلی را کنار بگذاریم، برای عبور از این شرایط به وحدت ملی نیاز داریم.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه الزهرا با اشاره به نقش قدرت و انسجام داخلی در عبور از بحران پیش رو گفت: در دوران جنگ القاعده، مسئولان نسبت به دهه دوم و سوم انقلاب کمتر تجربه داشتند. اما به دلیل سلامت اخلاقی آنها، اشتباهات بیشتری به راحتی ترمیم شد. اکنون یکی از چالش های بزرگ کشور وجود فساد در اقتصاد است. کنترل و از بین بردن فساد در خانه می تواند به سرعت انسجام مردم را افزایش دهد.

وی با اشاره به جنایات متعدد اسرائیل در سال گذشته و دولت راست افراطی نتانیاهو، گفت: اگر خدای ناکرده جنگی رخ دهد، باید به یاد داشته باشیم که جنایتکاران امروز در قدرت هستند و در مقابل هم جنایتکاران زیادی هستند. این سطح از جنایت پس از 7 اکتبر "آنها نمی خواهند برجسته شوند. آنها در جهان رسوایی هستند، اما هنوز پتانسیل ایجاد اختلال را دارند. بنابراین، باید به هکرهای بالقوه توجه کافی شود."

راغوار گفت: «کشور می تواند با انسجام عمومی به تنش هایی که بر مردم خاورمیانه تحمیل شده است رسیدگی کند، مشروط بر اینکه موانع و علل تنش های داخلی را کنار بگذاریم رژیم در عراق، سیاست های دوران جنگ، به دلیل تمایل آشکارشان به... «با دستیابی به عدالت اجتماعی، به سرعت بخش مهم و تأثیرگذاری توده های مردم را به حمایت از جمهوری اسلامی جذب کردند و حتی اکنون نیز باید این سیاست ها را حذف کنند. تبعیض و نابرابری های موجود تا دفاع عمومی توسط توده های مردم محقق شود.»

وی افزود: متأسفانه توده های مردم، یعنی طبقه متوسط \u200b\u200bو مزدبگیر، بازنده سیاست های 35 سال گذشته با تغییر مسیر سیاست های حاکم پس از دهه اول بودند انقلاب و یقیناً با مشارکت گسترده مردم در کنار جمهوری اسلامی، بحران کنونی با هزینه کمتر قابل حل است.

راغوار خاطرنشان کرد: دفاع از کشور یا غلبه بر تنش های کنونی تنها با حمایت یک بخش ثروتمند و مرفه امکان پذیر خواهد بود، بنابراین حل تنش کنونی نیازمند مشارکت گسترده تر مردم است و مشارکت مردم بدون حل مشکل خواهد بود. نابرابری های موجود در این مورد، هیچ منبع محدودی نباید فقط به صورت قیمتی توزیع شود، یعنی منابع لازم را آنقدر گران کرد که فقط ثروتمندان بتوانند آن را تهیه کنند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به تجربه جنگ هشت ساله گفت: باید از سهمیه بندی منابعی که محدودیت داریم شروع کنیم و این سهمیه بندی به گونه ای باشد که نیازمندان به آن برسند نه فقط ثروتمندان. منابع کشور از منابع ارزی شروع می شود تا منابع انرژی. این منابع باید به طور عادلانه و بر اساس اولویت های کشور به متقاضیان تخصیص داده شود. به عبارت دیگر، غلبه بر تنش هایی مانند جنگ بدون کنار گذاشتن سیاست های نئولیبرالی و تعدیل ساختاری ممکن نیست.

223229


منبع: https://www.khabaronline.ir/live/1963809/%DA%AF%D8%B0%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%86%D8%B4-%D9%81%D8%B9%D9%84%DB%8C-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%85%DA%A9%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D8%BA%D9%81%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%A8%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D9%86%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%86%DB%8C