
بروزرسانی: 30 خرداد 1404
146 کشاورز نمونه و پیشکسوت در سال 1403 در ایران معرفی شدند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، محمدمهدی قاسمی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی همزمان با سی و هشتمین مراسم تجلیل از برگزیدگان کشاورزی ایران در سالن اجلاس سران اظهار داشت: به منظور تشکر از 146 از فعالان پیشرو و تاثیرگذار در بخش های مختلف کشاورزی، صبح امروز شنبه 8 دی ماه 1403 هجری شمسی در سالن اجلاس سران تهران راه اندازی شد.
وی افزود: 146 نفر از نامزدهای معرفی شده امروز از بین 64 هزار کشاورز موفق سراسر کشور انتخاب شدند.
رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: در مرحله دوم این رویداد 7 هزار و 900 نفر انتخاب شدند که از این تعداد حدود 1800 نفر در مرحله استانی شناخته شدند و از این میان 146 نفر از کشاورزان پیشکسوت کشور امروز معرفی می شوند. در صحنه ملی
وی تصریح کرد: کشاورزانی که در سطح ملی مورد تجلیل قرار گرفتند در تولید دانش پیشگام و مبتکر بودند و با شرکت ها و مراکز تحقیقاتی دانش بنیان همکاری موثر و مناسبی داشتند.
قاسمی با بیان اینکه استفاده از روش ها و فناوری های نوین علاوه بر افزایش کمی و کیفی محصول، فواید چند برابری دیگری نیز دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال استفاده از دستاوردهای علمی در کشاورزی می تواند باعث افزایش تولید یک هکتار شود که این یک هکتار است. شاخص عملکرد مهم است، اما به آن محدود نمی شود و مزایای دیگری مانند حفاظت از منابع آب و خاک را نیز شامل می شود.
دبیر همایش تجلیل از کشاورزان ارشد گفت: کشاورزان ارائه شده امروز نمونه های عینی و الگوهای موفق کشاورزی آگاه، خلاق و نوآور هستند که می توانند این روش ها را در سراسر کشور توسعه دهند و کشاورزان اطراف خود را تشویق و راهنمایی کنند.
قاسمی با بیان اینکه تمایل به استفاده از روش ها و فناوری های جدید علاوه بر کشاورزان جوان و تحصیلکرده در بین کشاورزان سنتی وجود دارد، تصریح کرد: عواملی مانند تغییر اقلیم و سایر شرایط نیز بسیاری از کشاورزان سنتی را به سمت استفاده از علم، دانش و فناوری های جدید سوق داده است. و آنها کشف کرده اند که باید به دانش جدیدی از For flexibility مجهز شوند.
60 درصد کشاورزان کمتر از دیپلم دارند
وی افزود: اگر تعداد کشاورزان بدون مدرک دیپلم را 60 درصد در نظر بگیریم، این رقم در بین کشاورزان نمونه 40 درصد است که نشان از تحصیلکردگی و ریسک پذیری آنها دارد.
قاسمی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان به دنبال دانش جدید هستند، بیان کرد: برای پاسخ به سوالاتی از جمله اینکه چه نوع بذری باید برای کاشت استفاده شود یا اینکه چگونه آبیاری و کوددهی شود تا محصول بهتری تولید شود، این کشاورزان نیاز دارند تا در این فرآیند پیشگام شوند و به نتیجه برسند. نتیجه مورد نظر
دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشکسوت افزود: اکثر رویدادهای تبلیغاتی و بسیاری از دوره های آموزشی ما توسط این کشاورزان نمونه برگزار می شود و به همکاران خود کمک می کند تا از دانش روز بهره مند شوند.
وی با اشاره به کمبود آب در سال های اخیر و تغییرات اقلیمی، استفاده از روش های جدید و ضروری کشاورزی را ضروری دانست و افزود: به عنوان مثال در سال های اخیر بارندگی های پاییزی ما تا حدودی تغییر کرده است و این تغییرات در زمستان و بهار نیز ظاهر می شود و باعث می شود. سردرگمی در الگوهای کشاورزی این مشکل بر موارد دیگری مانند زمان و میزان کوددهی، آبیاری یا آلودگی به آفات تأثیر می گذارد، بنابراین چاره ای جز حرکت به سمت دانش جدید و در اینجا استفاده از علوم پایه و دانش کشاورزی نداریم. بخش بسیار مفید و مهم است.
قاسمی با قدردانی از زحمات پژوهشگران سازمان تحقیقات و ترویج آموزش کشاورزی گفت: از 146 کشاورز منتخب کشور، اکثر آنها به ترتیب از همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس هستند.
انتهای پیام/
منبع: https://tn.ai/3239930