شکلات تلخ فواید بیشماری برای بدن دارد و بهواسطهی دارا بودن آنتیاکسیدانهایی مانند فلاونوئیدها، از پوست در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید محافظت میکند. علاوه بر این با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند و در آبرسانی به پوست و افزایش ضخامت آن مؤثر است. برای بهرهمندی از تمام خواصی که ذکر شد، باید شکلاتهای تلخی را مصرف کنید که حداقل محتوی ۷۵% کاکائو هستند.
۵. روغن زیتون
مرکبات سرشار از ویتامین C و ویتامین B۹ (اسید فولیک) هستند. این ویتامینها به کاهش کلسترول خون و اسید اوریک کمک میکنند. مصرف مرتب مرکبات میتواند از مشکلاتی مانند مشکلات گردش خون، بیماریهای قلبی و نقرس پیشگیری کند. نوشیدن آب لیمو ترش با معدهی خالی، رودهی بزرگ را تمیز و به سم زدایی بدن کمک میکند. در این حالت مواد مغذی بهتر جذب میشوند و به شما پوستی درخشان هدیه میدهند.
۳. سیر
سیر میتواند عفونتها را نابود کند. با اینکه خوردن سیر باعث بوی بد دهان میشود، ولی با توجه به خواصی که سیر برای سلامتی دارد، به خوردنش میارزد. خواص ضدباکتری و ضدقارچی سیر آن را به یکی از بهترین آنتیبیوتیکهای طبیعی و یکی از بهترین غذاهای ضدپیری تبدیل کرده است. سیر باعث تنظیم کلسترول خون، بهبود گردش خون و فشار خون میشود. همچنین سیر میتواند از بروز برخی از انواع سرطان پیشگیری کند.
۴. شکلات تلخ
بیشترِ افراد هویج را بهخاطر فوایدی که برای چشم دارد، میشناسند. این ویژگی هویج بهخاطر بتاکاروتنِ موجود در آن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. هویج به سلامت شبکیه و سایر قسمتهای چشم کمک میکند. همچنین هویج بهواسطهی دارا بودن این ویتامین میتواند از بروز «فوتو ایجینگ» پیشگیری کند. فوتو ایجینگ چینوچروک زودرس پوست است که در اثر پرتوهای فرابنفش خورشید بهوجود میآید. به خاطر داشته باشید که نباید هویج را بیش از اندازه بپزید. زیرا این کار باعث کاهش چشمگیر مواد مغذی و ویتامینهای موجود در آن میشود.
۲. مرکبات
آووکادو محتوی چربیهای سالمی است که به سلامت بدن کمک میکند. خوردن روزانه یک عدد آووکادو به کاهش کلسترول خون و بازسازی پوست کمک میکنند. آووکادو سرشار از ویتامین C، پتاسیم، آنتی اکسیدان و اسید فولیک است. با اینکه پیدا کردن آووکادو در کشور ما کار چندان راحتی نیست، ولی در صورت امکان، افزودن آن به رژیم غذایی میتواند اقدامی مؤثر در جهت حفظ سلامتیتان باشد.
۱۰. میوههای خانوادهی بری
توتفرنگی، تمشک، آلبالو، گیلاس و سایر میوههای این خانواده خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارند و میتوانند از برخی آسیبهای سلولی پیشگیری کنند و درد و ورم مفاصل را کاهش بدهند. این میوهها میتوانند در بهبود بیماریهای ادراری، آلزایمر و زوال عقل نیز مفید باشند.