خرمای برهی (Barhi) دارای عطر و طعمی قوی و رنگی زرد است. این از کوچکترین انواع خرما است و بافتی ترد دارد. این خرما از ماندگاری بالایی برخوردار است و اصالتا ریشه در کشور عراق دارد.
خرمای دیری
۵۰۰ گرمی
۵۰۰ گرم
خرمای مبروم (Mabroom) نوعی خرما با کیفیت بالا است و مزه ای شیرین و دلچسب دارد. خرمای مبروم از انواع نرم و خشک است که عمدتا در عربستان کشت می شود. خرمای مبروم دارای پوستی تقریبا شفاف است و رنگ قهوه ای تیره دارد. این نوع دارای ظاهری چروک خورده است.
خرمای مکتوم
خرمای زاهدی (Zahidi) از انواع نیمه خشک و دارای عطر و طعمی شیرین است. این نوع خرما اندازه ای متوسط و پوستی نرم و براق دارد. پوست خرمای زاهدی قهوه ای روشن است و گوشت میوه آن زرد طلایی است. خرمای زاهدی بیضی شکل است.
خرمای پیارم
خرمای سکری (Sukkari) بافتی ترد دارد و بسیار شیرین است. این خرما به واسطه محتوای مواد مغذی خود شناخته شده و بومی عربستان است.
خرمای توری
خرمای توری (Thoory) مزه ای نسبتا شیرین و آجیلی دارد. این نوع خرما از بافتی خشک، مستحکم برخوردار است. این نوع اندازه ای متوسط تا بزرگ دارد و رنگ آن طلاییقهوه ای است. خرمای توری از انواع دیررس محسوب می شود.
خرمای عنبره
خرمای خضراوی (Khadrawy) از انواع شیرین و نرم خرما است. این نوع خرما اندازه ای متوسط تا بزرگ دارد و در ابتدا نارنجیقهوه ای رنگ است و سپس به رنگ قهوه ای روشن در می آید. اصالت این نوع به کشور عراق باز می گردد.
خرمای خولا
خرمای شاهانی از انواع خرمای تر است و محصولی با کیفیت بالا محسوب می شود. این نوع بافتی نرم دارد و از آن برای تهیه انواع مختلف شیره خرما استفاده می شود. از دیگر نام های این خرما می توان به شاوانی، شونی و خورک اشاره کرد.
خرمای کبکاب
خرمای دیری (Dayri) عطر و طعمی قوی و شیرین و بافتی نرم دارد. این نوع خرما اندازه ای متوسط تا بزرگ دارد و از گوشتی نرم با پوستی به رنگ قهوه ای تیره یا سیاه برخوردار است.
خرمای دگلت نور
خرمای صفوی (Safawi) به رنگ سیاه و از انواع نرم و نیمه خشک است. این نوع خرما بسیار شیرین و سرشار از ویتامین ها است. خرمای صفوی که در مدینه در عربستان کشت می شود به واسطه خواص شفابخش خود شناخته شده است. خرمای صفوی اندازه ای متوسط و شکلی مستطیلی دارد.
خرمای صقعی
دگلت نور (Deglet Noor) نوعی نیمه خشک با عطر و طعمی شیرین و ملایم است و از مزه آن به عنوان مزه واقعی خرما نام می برند. دگلت نور از اندازه ای متوسط تا بزرگ برخوردار است و رنگ پوست آن زمانی که می رسد از کهربایی به قهوه ای تیره تغییر می کند. خرمای دگلت نور یکی از مهمترین خرماهای تجاری دنیا است و از محبوبیت بالایی در جوامع عربی برخوردار است. بافت این نوع خرما اندکی ترد است.
خرمای حلاوی
۶۵۰گرم
۷۰۰ گرم
۱۲۸,۰۰۰
۸۶,۰۰۰
۲۶۶,۶۰۰
خرمای مضافتی یکی از خوشمزهترین انواع خرما در جهان است و نوع مرغوب آن رنگی سیاه دارد.
خرمای استعمران
۹۶,۵۰۰
خرمای حیانی (Hayani) بیشتر در مصر کشت می شود و دارای رنگ قرمز تیره یا سیاه است. این نوع خرما مزه ای ملایم و شیرین دارد.
خرمای ایتیما
خرمای ایتیما (Iteema) بومی الجزایر و از انواع بسیار شیرین این میوه است. این نوع خرما کهربایی کم رنگ است و از اندازه ای نسبتا بزرگ و شکلی مستطیلی برخوردار است.
خرمای خضراوی
قیمت (تومان)
۲۶۵,۰۰۰
خرمای عجوه (Ajwa) از انواع نرم و خشک خرما و مزه ای بسیار شیرین دارد. این یکی از انواع شناخته شده خرما است که در مدینه در عربستان کشت می شود.
خرمای امبرا
۱۳۷,۰۰۰
۵۰۰ گرم
خرمای امبرا (Ambera) یکی از با کیفیتترین و گرانترین انواع خرما است که در مدینه در کشور عربستان کشت می شود. این نوع خرما اندازه بزرگی دارد. خواص شفابخش و درمانی طبیعی این خرما آن را به یکی از خوراکی های پر مصرف در عربستان تبدیل کرده است.
خرمای برهی
خرمای صقعی (Saghai) در عربستان کشت می شود و از انواع نیمه خشک با بافتی ترد است. این نوع معمولا رنگ قهوه ای براق دارد اما نوک آنها به رنگ زرد روشن است. این نوع خرما شکلی چروک خورده دارد و اندازه آن متوسط تا بزرگ است.
خرمای سیدی
خرمای کبکاب در گروه خرماهای نیمه خشک قرار دارد. پوست این نوع نسبت به انواع دیگر ضخیمتر است. این خرما بیشتر در بهبهان کشت می شود و شیره فراوانی دارد.
خرمای ربی
۵۸,۷۰۰
خرمای مکتوم (Maktoom) از اندازه ای نسبتا بزرگ برخوردار است و پوستی ضخیم به رنگ قهوه ای مایل به قرمز دارد. این نوع خرما مزه ای نسبتا شیرین و ملایم دارد. خرمای مکتوم از انواع نرم خرما است.
خرمای مجول
از انواع مرغوب خرما با قابلیت نگهداری بالا است. این خرما اندازه ای کوچک و ظاهری شبیه به بامیه دارد و بیشتر در استان خوزستان کشت می شود. این نوع خرما رنگ قهوه ای روشن دارد.
۷۵,۰۰۰
۷۵,۰۰۰
از انواع زودرس و تر خرما است. میوه آن نسبتا کوچک و کشیده است و بومی استان هرمزگان است. این نوع رنگی زرد مایل به قهوه ای روشن دارد.
خرمای خاصویی
۸۸۰,۰۰۰
خرمای حلاوی (Halawy) بافتی نرم و لطیف و عطر و طعمی شیرین همانند عسل دارد. این نوع خرما پوستی به رنگ قهوه ای طلایی و اندازه ای کوچک تا متوسط دارد.
خرمای حیانی
از جمله گرانترین انواع خرمای ایران است. خرمای پیارم از انواع نیمه خشک و دیررس است. عمده قند موجود در این نوع خرما فروکتوز است. خرمای پیارم بیشتر در استان هرمزگان کشت می شود.
خرمای گنتار
خرمای گنتار که به نام های قنطار یا قندی نیز شناخته می شود از انواع تر خرما با هسته ای کوچک است. این نوع از قابلیت نگهداری بالا برخوردار است و از ارقام مهم و صادارتی استان خوزستان محسوب می شود. خرمای گنتار بافتی نیمه خشک، ظاهری بیضی شکل و رنگی متمایل به قهوه ای دارد.
خرمای مضافتی
قیمت انواع خرما
خرمای ربی از معروفترین انواع خرمای تولیدی در استان سیستان و بلوچستان است. این نوع دارای میوه ای بزرگ و به رنگ های قرمز و متمایل به سیاه است. خرمای ربی پوستی براق، شفاف و نازک دارد. به واسطه رطوبت کم، خرمای ربی ماندگاری بالایی دارد. این خرما ظاهری چروک خورده و کشیده دارد.
خرمای آل مهتری
۱۲۰۰ گرم
وزن
خرمای سیدی (Saidy) در کشورهایی مانند لیبی بسیار محبوب است و رنگ طلایی قهوه ای دارد. این نوع خرما در مناطق بسیار گرم رشد بهتری دارد. بافت این خرما در قسمت نوک نرمتر از انتهای آن است.
خرمای سکری
۱۰ کیلوگرم
خرمای خولا (Khola) دارای عطر طعم کاراملی و شیرین است. همچنین، این نوع زمانی که تازه است حالتی چسبنده داشته و در بسیاری از مناطق جهان همراه با قهوه عربی مصرف می شود. خرمای خولا پوستی شل و رنگی طلاییقهوه ای داشته دارد و بومی کشور عربستان است.
خرمای خضری
خرمای استعمران از نمونه های تولید شده در ایران و از انواع نیمه خشک خرما است. این محصول از محتوای قند بالایی برخوردار است و گزینه ای خوب برای ورزشکاران است.
خرمای شاهانی
در بازار قیمت ۴۵۰ گرم خرما خاصویی دمباز مبلغ ۵۸,۷۰۰ تومان است این در حالیست که قیمت ۶۵۰رطب مضافتی طلایی مبلغ ۱۲۸,۰۰۰ تومان است .
خرمای مجراف (Mejraf) در مناطقی مانند جنوب یمن بسیار محبوب است. این خرمای بزرگ دارای رنگ طلاییکهربایی و بسیار خوشمزه است. اصالت این نوع به الجزایر باز می گردد. خرمای صفوی۲۱۷۲۲۳
قدمت کشت و پرورش نخل خرما (Phoenix dactylifera) به بیش از ۷,۰۰۰ هزار سال پیش باز می گردد و یکی از قدیمیترین گیاهان کشت شده توسط انسان است. خرما به طور سنتی برای اهداف پزشکی مختلف مورد استفاده قرار گرفته و مطالعات جدید نیز نشان داده اند که برخی انواع این میوه به واسطه خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتری خود می توانند به پیشگیری از برخی بیماری ها و بهبود برخی شرایط سلامت انسان کمک کنند. در ادامه با برخی از شناخته شدهترین انواع خرما در جهان و ایران بیشتر آشنا می شویم. خرمای عجوه۷۰۰ گرم |
۴۵۰ گرمی |
خرمای خضری (Khudri) نسبتا شیرین و دارای رنگ قهوه ای تیره است و پوست آن نسبتا چروک خورده است. این نوع خرما بافتی قابل جویدن دارد اما خشک نیست. خرمای مبرومخرمای عنبره (Anbara) از انواع بسیار بزرگ خرما محسوب می شود که هسته ای کوچک و ظاهری گوشتی دارد. خرمای عنبره از انواع گران قیمت خرما، دارای مزه ای شیرین و به رنگ قهوه ای است. این نوع خرما بیشتر در مدینه در عربستان تولید می شود. خرمای زاهدی |