بهترین تغذیه در زنگ تفریح

مخلوط آب میوه‌ها یا آب میوه به همراه خود میوه یا مخلوط میوه و شیر انتخاب‌های متنوع دیگری هستند. مصرف آب میوه‌های موجود در بازار به علت شکر زیاد و افزودنی‌های دیگر توصیه نمی‌شود.

چه سبزی‌هایی را می‌توان به صورت خام یا همراه با چاشنی‌های مختلف مصرف کرد؟

نوشیدنی: آب میوه‌های طبیعی و دوغ بدون گاز (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و …

بیسکویت، کیک و کلوچه: انواع بیسکویت، کیک و کلوچه (ترجیحا از انواع غنی شده، سبوس دار و تهیه شده با روغن دارای اسید چرب با ترانس زیر ۱۰ درصد) و …

یک مشت کوچک از این مواد، میان وعده بسیار مناسبی خواهد بود. در کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق باید در مصرف مغز‌ها احتیاط کرد. بهتر است از مغز‌های شور استفاده نشود.

سالم‌ترین نوشیدنی چیست؟

بسیاری از آب میوه‌های موجود در بازار کالری بالایی دارند و به علت ایجاد اضافه وزن و پوسیدگی دندان ها، مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، با شروع فصل درس و مدرسه باید توجه بیشتری به تغذیه دانش آموزان داشته باشید.

از آنجا که میزان چربی‌های اشباع در محصولات لبنی بالا است توصیه می‌شود از محصولات لبنی پرچرب استفاده نشود.

شیر، ماست و انواع پنیر به همراه نان از میان وعده‌های مناسب برای دانش آموزان هستند.

شیر و فرآورده‌های آن: انواع شیر، انواع ماست، کشک، پنیر (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و.

غذا‌های پخته: انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شله زرد، سمنو، فرنی، شیربرنج و ..


منبع: https://www.eghtesadonline.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%85%DB%8C-30/670184-%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B2%D9%86%DA%AF-%D8%AA%D9%81%D8%B1%DB%8C%D8%AD

استفاده از میان وعده‌های غیر خانگی برای دانش آموزان مانند انواع کیک و بیسکوییت، آبمیوه صنعتی، شکلات و آبنبات و … تعداد دفعات استفاده در هفته را کاهش دهید و تا حد امکان از لقمه‌های سالم و تازه خانگی استفاده کنید.

پیشنهاد برای میان وعده دانش آموزان

علاوه بر ۳ وعده غذایی برای آن‌ها ۲ میان وعده از خوراکی‌ها و مواد طبیعی مغذی درنظر بگیریم تا بتوانند مواد لازم و مفید برای تمرکز و درس خواندن را فراهم کنند.

خوراکی‌های مفید در زنگ تفریح

در رژیم غذایی دانش آموزان معمولا مقادیر زیادی فرآورده‌های غلات (گندم، جو، برنج و …) وجود دارد، اما اغلب این فرآورده‌ها شامل شیرینی ها، کیک‌های صبحانه، غلات شیرین شده و غلات تصفیه شده دیگر است که قند و چربی زیادی دارند و مصرف بی رویه آن‌ها سبب اضافه وزن می‌شود.

شیر‌های طعم دار مثل شیر کاکائو، شیر قهوه، شیر توت فرنگی، و شیر موز نیز به دلیل شکر اضافه‌ای که دارند سبب پوسیدگی دندان و اضافه وزن می‌شوند و تا زمانی که تمایل به مصرف شیر ساده وجود دارد، مصرف آن‌ها توصیه نمی‌شود.

لقمه سالم: نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و کره و عسل، نان و تخم مرغ پخته (نان ترجیحا سبوس دار) و …

آب سالم‌ترین نوشیدنی است، زیرا تشنگی را رفع می‌کند و قند یا کالری اضافه ندارد.

شیر‌های کم چرب و آب میوه‌های طبیعی نیز بسیار مناسب اند.

نان سنگک و ماکارونی سبوس دار نمونه‌هایی از محصولات تهیه شده از غلات کامل هستند.

مصرف میوه و سبزی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

میوه: سیب، نارنگی، پرتقال، موز و … (شسته شده و ضد عفونی شده و وکیوم شده در بسته بندی یک نفره)

بادام زمینی، پسته، بادام، گردو و فندق میان وعده‌های مناسبی هستند و در عین حال از کالری قابل توجهی برخوردارند.

بهتر است انتخاب خوراکی‌ها و موادغذایی را با توجه به مزاج و عادت‌های غذایی آن‌ها درنظر بگیریم.

سعی کنید غلات کامل را در اختیار کودکان و نوجوانان خود قرار دهید، زیرا نسبت به غلات تصفیه شده، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارند.

سیب، زردآلو، موز، گیلاس، آلبالو، گریب فورت، انگور، طالبی، کیوی، نارنگی، پرتقال، هلو، آلو، توت فرنگی، هندوانه خوراکی‌های خوبی هستند.

هویچ کوچک یا خلالی شده، خیار، ساقه‌های کرفس، نخود فرنگی، لوبیا سبز، سیب زمینی آب پز و گوجه فرنگی نمونه‌های خوبی از سبزی‌ها هستند که به تنهایی داخل ساندویچ‌های خانگی مصرف می‌شوند.

لبنیات منابع بسیار خوب کلسیم هستند که در محکم سازی استخوان‌ها به ویژه در دوران رشد اهمیت بسیار دارند.

به همین دلیل باید توجه خاصی به این دسته مواد در رژیم غذایی روزانه کودکان و نوجوانان کنیم.

خشکبار، خرما و انواع مغزها:پسته، بادام، گردو، بادام زمینی، بادام هندی، فندق، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، کشمش، آجیل سویا و خرما (بسته بندی شده)، انواع میوه خشک، برگه‌ها و…

میوه‌های خشک و برگه‌ها مثل کشمش، برگه هلو و زردآلو و سایر میوه‌های خشک شده به خصوص اگر بدون شکر باشند، جایگزین‌های مناسبی برای میوه هستند که دانش آموزان می‌توانند به راحتی آن‌ها را در زمان‌های تفریح در مدارس میل کنند.

بهتر است از چاشنی‌های کم چرب به جای انواع سس‌های گوجه فرنگی یا سس مایونز که عمدتا حاوی چربی زیادی هستند، استفاده شود؛ بچه‌ها سالاد سبزی‌ها را بهتر می‌پذیرند.

این مواد غذایی منابع بسیار خوبی از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های A و C و همچنین فیبر هستند.