بیانیه پایانی بیست و ششمین نشست وزیران مجمع کشورهای صادرکننده گاز

بیانیه پایانی بیست‌وششمین نشست وزارتی GECF

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، وزرای نیرو و مسئولان کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز با صدور بیانیه ای بیست و ششمین نشست وزیران خود را در تهران به پایان رساندند.

وزرای کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز به دعوت محسن پاک نژاد وزیر نفت ایران و رئیس بیست و ششمین اجلاس وزیران کشورهای صادرکننده گاز در سال 2024 برای همبستگی و همکاری در تهران دیدار کردند.

در این نشست وزرای انرژی و مقامات بلندپایه کشورهای عضو از جمله الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، امارات متحده عربی و ونزوئلا و کشورهای ناظر از جمله حضور داشتند. . آذربایجان، عراق، موریتانی، موزامبیک و سنگال تأسیس شد.

در این نشست نماینده عالی رتبه عمان نیز به عنوان مهمان ویژه حضور داشت. اعضای این مجمع بار دیگر بر اهداف مندرج در اساسنامه و اهمیت همکاری چندجانبه برای مقابله با چالش های مربوط به امنیت انرژی، ثبات و پایداری تاکید کردند.

اعضا همچنین بر اهمیت اتحاد و همبستگی میان کشورهای عضو در راستای اهداف مندرج در هفتمین بیانیه تسلیم رهبران در جزیره تاکید کردند.

کشورهای عضو این مجمع همچنین بر نقش مرکزی گاز طبیعی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار سازمان ملل به ویژه حذف گرسنگی، تضمین دسترسی جهانی به انرژی و هدایت برنامه ریزی انرژی منظم، عادلانه، فراگیر، مقرون به صرفه و کشور محور تاکید می کنند. آنها تاکید کردند که همه از آن لذت می برند.

اعضای بیست و ششمین اجلاس وزیران انجمن کشورهای صادرکننده گاز:

1. آنها بر اهداف انجمن در حمایت از حاکمیت دائمی کشورهای عضو بر منابع طبیعی آنها و توسعه کارآمد آنها و به رسمیت شناختن اهمیت حفظ محیط زیست و استفاده و حفاظت از گاز طبیعی به نفع مردم خود تأکید کردند.

2. آنها نگرانی عمیق خود را از تشدید تنش های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه و حملات عمدی علیه جمهوری اسلامی ایران ابراز کردند. این تنش ها نه تنها ثبات و صلح منطقه را تهدید می کند، بلکه در عین حال امنیت انرژی جهان را با خطرات جدی مواجه می کند. چنین اختلالاتی زنجیره تامین حیاتی را مختل می کند، فقر انرژی و نوسانات بازار را تشدید می کند که به طور نامتناسبی بر اقتصادهای در حال توسعه و جمعیت های آسیب پذیر تأثیر می گذارد.

3. آنها همزمان با شاهد درگیری های جاری، همبستگی خود را با مردم خاورمیانه تأیید کردند و با قربانیان خشونت در این منطقه ابراز همدردی کردند. آنها همچنین نظر مشورتی دیوان بین المللی دادگستری صادر شده در 19 ژوئیه 2024 (جمعه 29 ژوئیه) را یادآور شدند که اقدامات انجام شده در اراضی اشغالی فلسطین را نقض حقوق بین الملل از نظر اصول عدم رعایت قوانین بین المللی دانسته است. پرخاشگری وی الحاق با زور را ممنوع اعلام کرد و خواستار راه حل عادلانه و پایدار برای مسئله فلسطین و تضمین صلح و ثبات در منطقه شد.

4. آنان ضمن استقبال از عمان، حضور این کشور را گامی مهم در جهت افزایش همکاری ها دانستند و نسبت به امکان عضویت این کشور در مجمع کشورهای صادرکننده گاز ابراز خوش بینی کردند.

5. آنها بر اهمیت همکاری بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و نیاز به بازارهای آزاد، شفاف و بدون تبعیض گاز طبیعی تاکید کردند و خواستار تقویت گفت و گو بین سهامداران مهم به منظور تامین امنیت عرضه و تقاضا شدند.

6. به منظور پرداختن به چالش های مربوط به امنیت انرژی، مقرون به صرفه بودن و پایداری زیست محیطی، آنها خواستار همکاری های چندجانبه قوی تر برای اطمینان از یک رویکرد متوازن و جامع برای حاکمیت انرژی جهانی شدند.

7- اگرچه آنها ارتباط بین امنیت انرژی و امنیت غذایی را تشخیص دادند، اما بر نقش گاز طبیعی در حمایت از تولیدات کشاورزی و بهبود سیستم های غذایی در جهان به ویژه در مقابله با چالش های مربوط به گرسنگی و فقر تاکید کردند.

8. آنها بر تعهد مستمر انجمن کشورهای صادرکننده گاز به همکاری با سایر طرف های ذینفع در جهان از جمله سازمان های بین المللی و نهادهای سازمان ملل متحد و افزایش نقش این انجمن در مجامع بین المللی تاکید کردند.

9. آنها بر نقش مرکزی گاز طبیعی در پیشبرد توسعه اقتصادی، پیشرفت اجتماعی، حفاظت از محیط زیست، و تضمین امنیت، مقرون به صرفه بودن و پایداری انرژی تاکید کردند.

10. با استقبال از مصرف بی‌سابقه گاز طبیعی در سال 2023، انتظار رشد بالای تقاضای گاز برای سال‌های 2024 و 2025 و نقش حیاتی اعضای انجمن کشورهای صادرکننده گاز و کشورهای ناظر در برقراری ثبات در جهان. بازار گاز، با اطمینان از عرضه مطمئن گاز طبیعی و تامین تقاضا، بر افزایش گاز طبیعی تاکید کردند.

11. آنها گزارش دبیرخانه مجمع را در مورد چشم انداز جهانی گاز تا سال 2050 بررسی کردند. بر اساس این گزارش، پیش بینی می شود مصرف گاز طبیعی تا سال 20250 به میزان 34 درصد رشد کند و سهم گاز در سبد انرژی جهانی افزایش یابد. از 23 درصد به 26 درصد.

12. آنها بر اهمیت سرمایه گذاری به موقع در زنجیره ارزش گاز طبیعی تاکید کردند و اظهار داشتند که درخواست برای توقف سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی گمراه کننده است، امنیت انرژی را تضعیف می کند، نوسانات بازار را افزایش می دهد و مانع پیشرفت به سمت اهداف جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می شود.

13. آنها بر نقش حیاتی نوآوری و فناوری در بهبود کارایی فعالیت‌ها در زمینه گاز طبیعی، ترویج کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حمایت از انعطاف‌پذیری انرژی در جهان تأکید کردند.

14. آنها بر اهمیت حیاتی حفاظت از زیرساخت گاز در سطوح ملی و بین المللی به منظور تضمین حمل و نقل ایمن و بدون وقفه گاز طبیعی تاکید کردند.

15. از جمله تلاش‌های دبیرخانه می‌توان به افزایش تعداد اعضا، ترویج گفت‌وگوی سازنده با ذینفعان مهم، انجام مطالعات و انتشار نشریات با کیفیت بالا، افزایش حضور جهانی مجمع و تشویق کشورها به استفاده از گاز طبیعی در کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل اشاره کرد. (CUP 29) و راه اندازی پژوهشکده گاز قابل تقدیر و تشکر است.

16. آنها از پیشنهاد روسیه برای میزبانی هشتمین نشست سران اتحادیه کشورهای صادرکننده گاز در سال 2026 استقبال کردند.

17. آقای دکتر خلیفه عبدالصادق راهی حامی وزارت نفت و گاز لیبی به عنوان رئیس اجلاس وزیران سال 2025 و آقای مهندس پاک نژاد وزیر نفت ایران به عنوان معاون وی منصوب شدند. رئیس جمهور

18 – نیکلاس آگبو ایلا نماینده نیجریه در شورای اجرایی به عنوان رئیس شورای اجرایی و افشین جوان نماینده ایران در شورای اجرایی به عنوان نایب رئیس بیست و هفتمین جلسه منصوب شدند.

19. از آقایان دکتر مسعود بادزکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران و مهندس محسن پاک نژاد، وزیر نفت برای رهبری و میزبانی بیست و ششمین اجلاس وزیران تشکر و قدردانی کردند و از مهمان نوازی مردم خوب ایران تشکر کردند. و حمایت بی دریغ

20. آنها تصمیم گرفتند که شهر دوحه قطر میزبان بیست و هفتمین نشست وزیران اتحادیه کشورهای صادرکننده گاز در سه ماه آخر سال 2025 باشد.

انتهای پیام/

منبع: https://tn.ai/3215794