او ادامه داد: در کشور بنگاهی ایجاد کردیم که اساسا اقتصادی نیست و این بنگاه برای کسری مدیریتی خود نیازمند پول و تسهیلات است و او به بانک مراجعه میکند و بانک آن شرکت و بنگاه را تایید نمیکند. در این شرایط به بانکها انتقاد میشود در حالی که این بنگاه باید برنامه مدیریتی داشته باشد، بنابراین ما باید ریشه ها را شناسایی کنیم.
به گفته او، نگاه وزارت اقتصاد بر اساس عدالت منطقه ای است و مطابق گفته رییس جمهور در حوزه مالیات نحوه دریافت و وصول مالیات و همچنین پرداخت تسهیلات در حوزه بانکی باید چنین باشد و امیدواریم این مشکل نیز از بین برود. امروز مسئله دستیابی به تسهیلات پوشش دهنده برخی ناکارآمدیهای مدیریتی برخی واحدها و بنگاه های تولیدی است.
خاندوزی با بیان اینکه بانک مرکزی هدفگذاری برای تورم و میزان نقدینگی مشخص کرده است، گفت: از ابتدای امسال طی برنامهای قرار شد تا افزایش ترازنامه بانکی نداشته باشیم، همین موضوع منجر به محدودیتهایی در پرداخت تسهیلات به متقاضیان شده است، اما باید این موضوع را به نحوی هدایت کرد تا بخش تولید کمترین آسیب را متحمل شود بنابراین باید از شبکه بانکی انتظار واقعبینانه داشته باشیم. وقتی با فضاهای محدود مواجه هستیم برای حفظ و کنترل تورم شبکه بانکی باید بالانس نقدینگی را به سمتی حرکت کند که تورم زا نباشد.
او گفت: استانهای مختلف به تناسب دسترسی و همچنین بخشهای صنعتی به تناسب نفوذی که داشتند بر بانکهای مختلف اعمال قدرت کرده و به دلخواه عمل کردهاند.
او با اشاره به اینکه با انحرافات در شبکه بانکی مواجه هستیم تأکید کرد؛ ناظران باید در شبکه بانکی اصلاحات را انجام دهند، البته قبول داریم باید سقف اختیارات استان ها نیز افزایش یابد. بانکهای دولتی باید برای حل مسایل پرسنلی خود در مجمع خود تصمیمگیری کنند، در این زمینه از معاونت امور بانکی وبیمه وزارت اقتصاد می خواهم در مدت ده روز برای سازوکار افزایش این اختیارات اقدام کند.
انتهای پیام/