دبیرکل اتحادیه تولیدکنندگان لوازم خانگی: با واردات رسمی مشکلی نداریم

دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی: ما با واردات رسمی مشکلی نداریم

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، امید وزلنیا دبیرکل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران امروز در نشست خبری آزادسازی واردات لوازم خانگی اظهار داشت: وقتی ثبات در حوزه تصمیم گیری وجود ندارد، هیچکس نمی تواند و می خواهد سرمایه گذاری کند قطعا احساس امنیت می کند. دولت باید تکلیف بخش خصوصی را مشخص کند، آیا هدفش آزادسازی واردات لوازم خانگی است یا خیر؟

وی افزود: البته دولت ارز ندارد و در حال حاضر میانگین زمان تخصیص ارز بیش از 80 روز است. پروسه واردات قطعات یدکی و مواد اولیه حداقل 4 ماه طول می کشد. بنابراین آزادسازی واردات لوازم خانگی به همان اندازه شعاری است اما همین خبر فروش تولیدکنندگان را در شرایط رکود تورمی به چالش می کشد.

وازلینیا گفت: اجرای قانون خوب است و نظم می‌آورد، اما هر قانونی نسبی است و در دوره‌های مختلف نیاز به بازنگری دارد و این اقدام نیز ضروری است و باید با توجه به شرایط جدید اجرا شود.

وی تصریح کرد: سامانه ها برای تسهیل و شفافیت هستند اما در برخی موارد و به دلیل برخی کاستی ها شاهد بی اثر شدن آنها هستیم. سیستم های مربوطه قطع می شود و فروشنده نمی تواند محصول را ثبت کند. یکپارچه سازی سیستم ها می تواند هزینه ها و سردرگمی را کاهش دهد. سیستم های مختلفی وجود دارد که برخی از آنها هنوز به سیستم جامع معاملات مرتبط نیستند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ایران گفت: حدود 80 هزار میلیارد تومان برای ساخت لوازم خانگی کوچک و بزرگ سرمایه گذاری شده است. دولت باید در حوزه تولید و صادرات بسته حمایتی داشته باشد تا سرمایه گذاری ها ادامه پیدا کند. در حوزه سیاست گذاری و کار باید سازوکار مشخصی داشته باشیم تا سرمایه گذاران در سرمایه گذاری احساس امنیت کنند.

وی تصریح کرد: دولت باید تکلیف بخش خصوصی را مشخص کند که آیا هدف آزادسازی واردات لوازم خانگی است یا خیر. البته آزادسازی در شرایط فعلی غیرمنطقی است زیرا ارزی وجود ندارد و میانگین تخصیص ارز به مواد اولیه صنایع بیش از 80 روز است و روند واردات مواد اولیه و قطعات آن کمتر از چهار ماه نیست. بنابراین بحث آزادسازی واردات فقط یک شعار است. اما این امر باعث می شود در صورت رکود تورمی، بازار راکدتر شود و بر فروش تولیدکنندگان تاثیر بیشتری بگذارد.

وازلینیا افزود: ممکن است یک سری اقدامات در زمینه قاچاق ناخواسته انجام شود اما در خصوص تطبیق اسناد با کالا راهکارهایی وجود دارد و یکی از ابزارها کاهش تبعات تعرفه گمرکی است که باعث کاهش سلیقه می شود. در انطباق، بنابراین راه حل های علمی برای این موارد وجود دارد.

وی تصریح کرد: زیرساخت ها برای تولید بیشتر لوازم خانگی بیشتر است اما موانعی مانند قاچاق، تامین مواد اولیه، تامین و تخصیص ارز و همچنین قیمت گذاری و قیمت تمام شده وجود دارد. واردات در مورد انتقال فناوری و سرمایه گذاری خوب است، اما در حال حاضر واردات رمز قاچاق است و افرادی که به دنبال ترویج واردات هستند می خواهند از نام واردات برای قاچاق استفاده کنند. در واقع به دنبال این هستند که بخشی از کالا را با برگه سبز قانونی وارد کنند و قسمت های دیگر را از راه دیگری وارد کنند و از همان کاغذ سبز استفاده کنند.

محمدرضا شهیدی، دبیر انجمن تولیدکنندگان تجهیزات صوتی و تصویری در این باره گفت: تا سال 96 که واردات آزاد بود و عوارض گمرکی بالایی نداشت، آمارها نشان می دهد در سال 95 حدود 4600 دستگاه تلویزیون و 5600 دستگاه تلویزیون وارد شده است. کشور. کشور کشور در سال 96 در سال های اخیر 2 میلیون دستگاه در داخل کشور تولید شده است.

وی افزود: اینکه می گویند واردات آزاد جلوی قاچاق را می گیرد اشتباه است زیرا طبق تجربه زمانی که واردات آزاد بود باز هم قاچاق داشتیم.

شهیدی تصریح کرد: در حال حاضر توانایی تولید سالانه 4 میلیون دستگاه تلویزیون را داریم اما 2 میلیون دستگاه تولید می کنیم زیرا قاچاق نیاز بازار را تامین می کند و بازار را کنترل می کند. چند سال پیش بحث اجرای طرح شناسه کالا و کد رهگیری در حوزه لوازم خانگی مطرح شد و تولیدکنندگان به امید موفقیت این طرح در مبارزه با قاچاق، این طرح را به درستی اجرا کردند و اکنون طرح شناسه کالا 100% اجرا شده است.

دبیر انجمن صنفی تجهیزات صوتی و تصویری گفت: اما با اجرای این طرح به مرور زمان و با توجه به مشکلاتی که برای آنها ایجاد کرده است، تمایل تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برای ارائه لوازم خانگی ایرانی با شناسه کالا کاهش یافته است. تولید کنندگان.

وی بیان کرد: تامین کننده باید 30 درصد پول حاصل از فروش کالا را به عنوان حق الامتیاز دولتی اعم از مالیات، ارزش افزوده، گمرک و … پرداخت کند و پرداخت نمی کند و از آنجایی که عرضه کالای قاچاق مشمول هیچ دولتی نیست. پرداخت ها، بهتر است عرضه کننده کالای قاچاق را عرضه کند.

شهیدی تاکید کرد: متاسفانه برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه نیز جزئی است و نتیجه لازم را به دنبال ندارد.

شهیدی بیان کرد: حتی زمانی که واردات لوازم خانگی آزاد بود متاسفانه تخلفاتی صورت می گرفت که واردکننده یک بار 100 دستگاه از همان کالا را وارد می کرد و کارت سبز گمرکی داشت، سپس همان 100 دستگاه را 20 بار وارد می کرد و در صورت امکان. با مشکل مواجه می شد، می توانست برای تبرئه خود همین برگه سبز را ارائه کند تا اگر جلوی واردات کالای قاچاق را گرفتند، آن را کاهش دهند. اگر واردات قاچاق نباشد، مشکلی با واردات قانونی نداریم.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان تجهیزات سمعی و بصری گفت: بر اساس شناسه کالا، اکنون می توان کالای قاچاق را از کالاهای غیرقاچاق موجود در بازار به طور کامل شناسایی کرد، اما برخوردها پراکنده است و عرضه کنندگان کالای قاچاق را در بازار نگهداری نمی کنند. مغازه ها و در یکی دو مورد مثلا مغازه را نگهداری می کنند و بقیه اجناس در انبارهای خانه نگهداری می شود که بازرسان نمی توانند وارد آنجا شوند.

انتهای پیام/

منبع: https://tn.ai/3039006