برخلاف تصور، برای کاهش وزن دلیلی به حذف همه چربیها نیست و مصرف منابع چربیهای سالم به سوختوساز چربیهای جمع شده در بدن کمک میکند. گردو و انواع مغزها، آووکادو و روغنهای گیاهی از جمله این چربیها هستند که در تنظیم هورمونهای گرسنگی و حفظ احساس سیری طولانی نقش دارند. مصرف این خوراکیها نیز در کاهش التهابات، بهبود سلامت عمومی و افزایش احساس سیری موثر هستند.
و اما خوراکی های ممنوعه
منابع پروتئینی کمچرب برای تغذیه صحیح و متعادل ضروری هستند و میتوانند در کاهش چربیهای شکم موثر باشند. سینه مرغ و ماهی جزء این گروه از مواد غذایی محسوب میشوند که کالری کمتری دارند اما از نظر ریزمغذیها، غنی هستند. این نوع منابع پروتئینی در افزایش متابولیسم نقش دارند که به سوختوساز سریعتر چربیها کمک میکند. گنجاندن پروتئینهای کمچرب در وعده شام هم بهدلیل احساس سیری مانع از پرخوری میشوند.
دانههای سبوسدار
سبزیجات سبز مانند کلمبروکلی، اسفناج و… منبع غنی از فیبرها و ریزمغذیهای ضروری برای بدن هستند. این سبزیجات کالری بالایی ندارند و از همینرو برای شام مناسب هستند. سبزیجات سبز حاوی ترکیباتی هستند که در کاهش التهابات بدن که با تجمع چربی در شکم همراه است، نقش دارند. ویتامینها و املاح مختلف نیز دیگر مزیت مصرف سبزیجات سبز هستند و مصرف آنها به افزایش احساس سیری و پرهیز از پرخوری کمک می کند.
منابع پروتئینی کمچرب
علاوه بر اهمیت گنجاندن خوراکیهای سالم در وعده شام، مصرف بعضی از مواد غذایی نیز زمینهساز تجمع چربی در بدن میشود. خوراکیهای سرشار از چربیهای اشباع، غلات تصفیهشده، فستفودها، تنقلات شیرین و نوشیدنیهای گازدار باید به حداقل ممکن برسند. مصرف مداوم این خوراکیها بهتدریج زمینهساز افزایش وزن و تجمع چربی در بافت شکم میشوند.