به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دیجیاتو، هرچند تاکنون انواع زوال عقل در حیوانات دیگر شناسایی شده، اما تاکنون هیچ موردی از بیماری آلزایمر در گونههای غیرانسانی مشاهده نشده است. دلیل احتمالی از مطالعهای مربوط به سال ۲۰۲۰ ارائه شده است که نشان داده نهنگها به دلیل هیپوکسی (سطوح پایین اکسیژن در بافتهای بدن) ناشی از جستوجوی غذا در اعماق اقیانوس، بیشتر مستعد آسیبهایی شبیه به آلزایمر هستند.
محققان دانشگاه گلاسکو، دانشگاههای سنت اندروز و ادینبورگ و مؤسسه تحقیقاتی Moredun در اسکاتلند پس از شناسایی سه تغییر کلیدی مرتبط با بیماری آلزایمر انسانها در مغز این سه حیوان پس از مرگ آنها شگفتزده شدند. نشانههای آنها شامل تشکیل پلاکهای پروتئین آمیلوئید، انباشتهشدن پروتئین تاو و وجود نوعی آسیب مغزی به نام Gliosis میشود.
«این یافتههای مهم برای اولینبار نشان میدهند که آسیبشناسی مغز در نهنگهای دنداندار شبیه به مغز انسانهایی است که تحت تأثیر بیماری آلزایمر بالینی قرار گرفتهاند. درحالیکه در این مرحله بسیار وسوسهانگیز است که بتوانیم حدس بزنیم که وجود این نشانهها در آنها، نشاندهنده رنج این حیوانات از نقصهای شناختی مرتبط با آلزایمر در انسان است، اما باید تحقیقات بیشتری برای درک بهتر اتفاقاتی که برای این حیوانات رخ داده است، انجام شود.»
دلایل احتمالی وجود نشانگرهای آلزایمر در مغز دلفینها
دلیل احتمالی دیگر از مطالعهای مربوط به سال 2020 ارائه شده است که نشان داده نهنگها به دلیل هیپوکسی (سطوح پایین اکسیژن در بافتهای بدن) ناشی از جستوجوی غذا در اعماق اقیانوس، بیشتر مستعد آسیبهایی شبیه به آلزایمر هستند.