رییس مجمع ملی صادر کنندگان دام : قیمت ۲۵۰ هزار تومانی گوشت گرم گوسفندی منطقی است

پوریان افزود: قیمت دام زنده سبک را براساس درجه بندی بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزارتومان و دام سنگین درجه بندی بین ۹۰ تا ۱۰۵ هزارتومان است. بنابراین قیمت لاشه این محصول در بازار باید برای گوشت گوسفندی نر درجه یک ۲۲۰ هزارتومان و گوشت گوساله ۲۱۰ هزارتومان باشد همچنین تکه های تفکیکی گوشت گوسفندی درجه یک ۲۵۰ هزارتومان و گوساله نر درجه یک ۲۲۰ هزارتومان به دست مصرف کنندگان برسد.

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اظهارداشت: اکنون با عرضه مویرگی گوشت قرمز منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و گوشت گرم وارداتی، قیمت گوشت گوسفندی در برخی استان ها و مناطق تهران فروکش کرده است اما در برخی مناطق نیز همچنان با قیمت های بالا و غیرمنطقی عرضه می شود.

بیشتر بخوانید:

پوریان افزود: صنعت دامپروری یکی از مزیت های بخش کشاورزی است و در صورتی که مورد حمایت قرار بگیرد ما با مشکل افزایش قیمت ها در این بخش روبرو نخواهیم شد.

وی قیمت واقعی دام زنده سبک نر درجه یک را با توجه به افزایش هزینه های تولید، ۱۲۰ هزارتومان و دام سنگین گوساله نر درجه یک را ۱۰۰ هزارتومان دانست.

پوریان گفت: امسال به دلیل وجود مراتع خوب، دامداران تلاش کردند تا دامهایشان به وزن مناسب برای عرضه به بازار برسد بنابراین پیش بینی می شود از اواخر اسفندماه امسال و اوایل فروردین ماه سال ۱۴۰۲ عرضه دام زنده به بازار به شکل گسترده ای انجام شود که باید برای این مهم برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

قیمت ۲۵۰ هزار تومانی گوشت گرم گوسفندی داخلی منطقی است

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده افزود: اکنون گزارش وضعیت زایش های بهاره به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی ارایه شده است تا با وفور عرضه دام و به تعادل رسیدن قیمت ها در بازار گوشت قرمز با چالش مازاد محصول روبرو نشویم، بنابراین انتظار می رود از اکنون برای نیمه اول سال ۱۴۰۲ برنامه ریزی جهت تولید، خرید حمایتی مازاد دام زنده و صادرات داشته باشیم تا تولید کنندگان ما با مشکل جدی روبرو نشوند.

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده درباره وضعیت جمعیت دامی کشور اظهارداشت: طبق آمارهای موجود جمعیت دام سبک بین ۶۵ تا ۷۱ میلیون راس، دام سنگین گوشتی حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار راس، دام سنگین شیری یک میلیون و ۳۰۰ هزار راس، گاومیش ۷۳ هزار راس و شتر ۱۳ هزار راس است که همه اینها گوشت قرمز محاسبه می شوند بنابراین با توجه به بارش های مناسب، جمعیت دامی در همه موارد افزایش می یابد که در بازار گوشت قرمز اثرگذار است.

وی تصریح کرد: طی سالهای گذشته با استمرار خشکسالی ها روبرو بودیم بنابراین دامداران به دلیل بالا بودن قیمت نهاده های دامی و نبود علوفه مرتعی، دام های خود را زودتر از موعد به بازار عرضه می کردند اما امسال به دلیل بارش های مناسب در اکثر استان های کشور از جمله خوزستان، فارس، ایلام، کرمانشاه ، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان زایش ها نسبت به ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.

به گفته وی، از اواسط اسفندماه دام های استان های جنوبی کشور به بازار عرضه می شود زیرا با گرم شدن هوا و خشکی شدن مراتع، نگهداری دام سخت می شود.

به گفته وی، امسال بودجه برای خرید تضمینی سال ۱۴۰۲ دام زنده مازاد در لایحه بودجه تعریف شده است که می تواند در خرید و ذخیره سازی انبوه گوشت قرمز موثر واقع شود.

46217


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1732976/%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D9%85%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%DB%B2%DB%B5%DB%B0-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%DA%AF%D8%B1%D9%85بررسی ها نشان می دهد، اکنون قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی تنظیم بازاری منجمد بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزارتومان، گوشت گوسفندی قلوه گاه ۱۵۳ هزارتومان، سردست ۱۶۷ هزارتومان و ران ۱۷۷ هزارتومان است.

بر اساس ای گزارش، طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزارتن گوشت قرمز در کشور تولید و به بازار داخلی عرضه می شود.

وی براین باور است که برنامه ریزی تولید، ذخیره سازی و صادرات دام زنده و گوشت قرمز باید در نیمه اول هر سال انجام شود و در نیمه دوم سال فرایند ذخیره سازی و صادرات اگر متوقف نشود ، بازار با چالش روبرو خواهد شد.

منصور پوریان درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز داخلی گفت: افزایش کاذب قیمت گوشت گوسفندی ناشی از نوسان نرخ ارز، نوسان قیمتی برخی کالاها، تاخیر در حمل و نقل به دلیل شرایط آب و هوایی و سودجویی برخی دلال ایجاد شد که با بی رغبتی و تقاضای پایین مصرف کنندگان روبرو شد.

همچنین در بازار خرده فروشی قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفندی به طور میانگین بین ۳۴۰ تا ۳۶۵ هزارتومان، گوساله ۳۱۰ هزارتومان، ران ۴۱۰ هزارتومان، سردست ۳۶۵ هزارتومان، راسته ۳۹۸ هزارتومان و جگردستی ۴۵۰ هزارتومان عرضه می شود که این رقم در نقاط مختلف شهرها اندکی متفاوت است.

رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده درباره ادعای برخی مبنی بر لاکچری بودن گوشت گوسفندی گفت: گوشت گوسفندی از گذشته تاکنون جز سبد پروتئینی ایرانی ها بوده و البته این مهم در اکثر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه اینچنین است بنابراین یک کالای لوکس لاکچری به شمار نمی رود که برخی بخواهند موجب افزایش قیمت آن نسبت به سایر محصولات پروتئینی شوند.