بر اساس این گزارش، تلاشهای واشنگتن برای تعیین سقف قیمت نفت روسیه به منظور محروم کردن مسکو از درآمد بخش انرژی، مورد حمایت کشورهای گروه 7 قرار گرفته است. اما واردکنندگان بزرگی مانند هند و چین به همراه بسیاری از کشورهای در حال توسعه به آنها نپیوستند.
در اوایل ماه جاری میلادی، اتحادیه اروپا هشتمین بسته تحریمی خود را علیه روسیه تصویب کرد که شامل سقف قیمت نفت میشود که پس از 5 دسامبر 2022 برای نفت خام و از 5 فوریه 2023 برای فرآورده های نفتی پالایش شده اعمال میشود.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده است که مسکو به کشورهایی که اقدامات مغایر با شرایط قراردادهای نفت و گاز موجود را اتخاذ می کنند، حاملهای انرژی صادر نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، به گفته جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا، انتظار می رود سقف قیمت نفت روسیه در حدود 60 دلار برای هر بشکه تعیین شود تا درآمدهای انرژی مسکو را کاهش دهد و در عین حال تولید سودآور را تضمین کند.
او در نشست صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی در واشنگتن گفت: بنابراین، برای اینکه احساس شود روسیه میتواند به شکل سودآور نفت را تولید کند و بفروشد، مطمئناً قیمتی در این محدوده کافی است. وی افزود که هزینه تولید نفت روسیه “کم است”.
وی افزود که واشنگتن و متحدانش هنوز در حال بحث و گفتگو هستند که مکانیسم محدودسازی قیمت را تعیین کنند.
یلن تاکید کرد که مسکو در 5 تا 7 سال گذشته مایل به تولید و فروش نفت در محدوده 60 دلار بوده است. نفت خام اورال روسیه در ماههای اخیر حدود 75 دلار در هر بشکه معامله شده است که نسبت به قیمتهای آتی نفت برنت کاهش 17 دلاری نشان می دهد.
انتهای پیام/