پرداخت بیش از 45میلیارد تومان خسارت به مشترکان برق- اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی تسنیم | Tasnim | خبرگزاری تسنیم

سخنگوی صنعت برق درخصوص جایگزینی نیروگاه بعثت با نیروگاه کلاس F گفت: در این زمینه مشغول رایزنی با محیط زیست هستیم و قرار است مسئولان مربوطه در سازمان حفاظت محیط زیست، یک نوبت بازدید از پروژه داشته باشند.

رجبی مشهدی تصریح کرد: با استفاده از نیروگاه کلاس F به راندمان 55درصدی در نیروگاه بعثت می‌رسیم و این در حالی است که راندمان فعلی نیروگاه کمتر از نصف این رقم است.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه “با سناریوی رشد 4.5درصدی رشد بار، پیک بار تابستان آینده به 72500 مگاوات خواهد رسید”، گفت: تلاش می‌کنیم با پیاده‌سازی 140 اقدام عملیاتی، تابستان سال آینده را بتوانیم بدون مشکل سپری کنیم.

وی ادامه داد: بخش توسعه ظرفیت نیروگاهی از پیک تابستان 1401 تا پیک تابستان سال آینده، به‌میزان 7 هزار و 778 مگاوات انجام می‌شود که حدود 6 هزار مگاوات آن نیروگاه جدید است.

رجبی مشهدی تصریح کرد: 850 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا اوج بار سال آینده وارد مدار می‌شود و حدود 188 مگاوات هم از توان نیروگاه‌های مقیاس کوچک استفاده خواهد شد؛ 730 مگاوات هم نیروگاه‌های آسیب‌دیده ترمیم خواهند شد و به مدار خواهند آمد.

سخنگوی صنعت برق از کاهش 40درصدی صادرات برق خبر داد و گفت: در زمستان، میزان واردات افزایش و صادرات کاهش می‌یابد، به‌طوری که میزان واردات 20 درصد رشد و میزان صادرات 40 درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: 40 درصد مشترکان با صنعت برق همکاری کردند و مشمول پاداش صرفه‌جویی شدند و حداقل یک دوره قبض رایگان دریافت کردند.

سخنگوی صنعت برق با تأکید بر اینکه “اولویت تأمین برق در شرایطی که با محدودیت‌هایی مواجه می‌شویم، تأمین برق بخش خانگی است”، گفت: تعدیل روشنایی معابر، بیشتر در بزرگراه‌ها، میادین و بعد از آن پارک‌ها بوده است و اگر این تعدیل میزان روشنایی، به معابر محلی نیز رسیده، این مقطعی است و هم‌اکنون نیز در بسیاری از بزرگراه‌ها، محدودیت‌ها برداشته شده است و در روزهای آینده، بقیه تعدیل‌های صورت‌گرفته نیز برطرف می‌شود.

وی اضافه کرد: در یک سال اخیر، در مجموع بیش از 45 میلیارد تومان خسارت به مشترکان پرداخت شد که از این میزان، 21.3 میلیارد تومان بابت خسارات آتش‌سوزی، 3.3 میلیارد تومان بابت خسارت فوت و 20.9 میلیارد تومان بابت خسارت لوازم و تجهیزات منزل، پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی شده است که یک‌هزار و 730 مگاوات ظرفیت نیروگاهی دچار حادثه‌شده برای تابستان به مدار بهره‌برداری برسد.

سخنگوی صنعت برق با اعلام اینکه “تاکنون 61 درصد تعمیرات نیروگاهی انجام شده است”، گفت: 90 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی است که 107 هزار مگاوات برنامه تعمیراتی طراحی شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران خاطرنشان کرد: پیش بینی کرده‌ایم برای تابستان سال آینده 3 میلیون و 300 هزار کنتور هوشمند نصب شود که عمده آن برای مشترکان پرمصرف خواهد بود.

رجبی مشهدی با ابراز اینکه “در قبوض اخیر برق در زمستان، 75 درصد مشترکان زیر الگوی تعیین‌شده مصرف برق داشته‌اند”، گفت: درخصوص بیمه برق مشترکان، قرارداد بیمه 1401 منعقد شده و در حال ابلاغ است.

وی افزود: برای پیک تابستان سال آینده 3 سناریوی رشد اوج بار داریم که سناریوی اول، رشد 3درصدی اوج بار، سناریوی دوم رشد 4.5درصدی اوج بار و سناریوی سوم رشد 6درصدی اوج بار است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با تأکید بر اینکه “در یک‌سال اول فعالیت دولت، 6 هزار مگاوات ظرفیت جدید به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است”، گفت: به‌زودی و در روزهای آینده، جزئیات این افزایش ظرفیت، منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/+


منبع: https://tn.ai/2853155

وی افزود: در ایام سرد سال، در نیروگاه‌ها مصرف گازوییل 2 برابر مازوت است، چرا که 15 درصد نیروگاه‌های کشور به‌عنوان سوخت دوم، قابلیت استفاده از مازوت را دارند.

وی یادآور شد: ظرفیت تولید برق در تهران کمتر از نیاز مصرف است؛ به‌عبارت دیگر در تهران، البرز و قم بیشترین مصرف را داریم که رقم آن 11 هزار و 700 مگاوات است؛ بنابراین باتوجه به محدودیت شبکه برق از نیروگاه‌های پربازده باید استفاده می‌کنیم.

سخنگوی صنعت برق درباره وضعیت سنکرون شبکه برق با روسیه گفت: یک نوبت با روسیه سنکرون شبکه برق انجام شد اما برای پایداری لازم است از دو مسیر آذربایجان و ارمنستان اتصال را دنبال کنیم که ارتباط مستحکم و پایدار شود.

وی ادامه داد: یک خط انتقال در ارمنستان در دست ساخت است که امیدواریم در سال میلادی پیشِ‌رو برقدار شود و ارتباط الکتریکی از طریق ارمنستان با روسیه برقرار شود.

رجبی مشهدی درباره مشارکت بخش صنعت برای صرفه‌جویی و احداث نیروگاه جدید در سال 1401 گفت: اولین واحد در سمنان با 183 مگاوات به مدار آمده است و برنامه این است که 1478 مگاوات نیروگاه حرارتی جدید تا اوج بار 1402 وارد مدار شود تا محدودیت‌ها مدیریت شود.

سخنگوی صنعت برق درباره میزان مصرف گاز و مازوت در سال جاری در نیروگاه‌ها گفت: 80.6 درصد مصرف سوخت نیروگاه‌ها گاز، 11.6 درصد گازوییل و 7.8 درصد مازوت است که در دوره فصل سرد میزان مصرف سوخت مایع قدری بیشتر می‌شود؛ یعنی نسبت سوخت مایع و گاز 50-50 می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در نشستی خبری اظهار داشت: شبکه برق ایران برای گذر موفق از پیک تابستان سال آینده بالغ بر 140 برنامه عملیاتی تدوین کرده است و برای این منظور سه سرفصل توسعه ظرفیت نیروگاهی، توسعه شبکه برق و بخش مصرف‌کنندگان تدوین شده است.