بر اساس این گزارش، چین بیش از نیمی از باتریهای لیتیوم یونی جهان را تولید میکند و بیش از نیمی از ظرفیت پالایش لیتیوم جهان را در خود جای داده است که طبق گفته مودیز، این دو عاملی محسوب میشود که به تولیدکنندگان خودروها در چین مزیت رقابتی در هزینههای تولید خودروهای الکتریکی میدهند.
بر اساس یافتههای این مؤسسه، چین اکنون ژاپن را به چالش کشیده است و فاصله خود را با این کشور کاهش داده و به حدود 70 هزار خودرو در ماه طی دوره سه ماهه دوم سال جاری میلادی رسانده است.
این گزارش افزود: با این سرعت، چین در مسیری قرار دارد که تا پایان سال جاری از ژاپن که از سال 2019 در صدر رتبه بندی صادرات جهانی قرار دارد، پیشی خواهد گرفت.
اقتصاددانان مودیز افزایش صادرات خودروی چین را به افزایش تقاضا برای خودروهای برقی نسبت میدهند و خاطرنشان میکنند که فروش این کشور در نیمه اول سال 2023 نسبت به مدت مشابه سال قبل دوبرابر شده است.
آژانس رتبهبندی اعتباری مودیز همچنین نوشت: چین با عبور از کره جنوبی در سال 2021 و آلمان در سال 2022، به دومین صادرکننده بزرگ خودرو تبدیل شد و در دوران همهگیری کرونا همه توجهات را به خود جلب کرد.
به گفته اقتصاددانان مودیز، در واقع، سرعتی که چین با آن از فناوریهای جدید در صنعت خودرو استقبال کرده است، بینظیر است.
افزایش تقاضا برای خودروهای برقی باعث شد که صادرات خودرو از چین فراتر از سطوح قبل از همه گیری باشد.
طبق گزارش ها، صادرات چین به دلیل تقاضا برای خودروهای الکتریکی و فروش به روسیه افزایش یافته است. سال گذشته میلادی، چین با پشت سر گذاشتن آلمان به دومین صادرکننده بزرگ خودرو در جهان تبدیل شد.
انتهای پیام/