وی با بیان اینکه ترشک برای جبران ویتامین C در بدن مفید است، گفت: در ناراحتیهای ادراری، کلیوی و اسهالخونی کاربرد دارد.
این کارشناس گیاهان دارویی افزود: در میان عشایر مرسوم است که از دانههای این گیاه استفاده میکنند، طریقه استفاده آن هم به این ترتیب است که دانههای این گیاه را میکوبند و پس از مرطوب کردن در محل درد و مفاصل میگذارند و بهعنوان مسکن از آن استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه گیاه ترشک، گیاهی غنی از ویتامین C، آهن و فسفر است، گفت: این گیاه در درمان ناراحتیهای ادراری، کلیوی و اسهالخونی کاربرد دارد و برای جبران ویتامین C در بدن مفید است.
لیلا میرزایی، با اشاره به اینکه ترشک گیاهی چندساله است که در کشورهای آمریکای شمالی و اروپا به عمل میآید، اظهار کرد: برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد.
وی افزود: برای استفاده موضعی از این دارو اگر برگ یا دانه له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دملها گذاشته شود به راحتی درمان میشود.
میرزایی با بیان اینکه از آنجا که مصرف این گیاه جذب مواد مغذی را بهبود میبخشد برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست مؤثر است، افزود: ترشک به دلیل داشتن مقدار فراوان اسید اکسولید نباید بیرویه مصرف شود، زیرا باعث آسیب زدن به مثانه و کلیه میشود.
میرزایی اظهار کرد: همچنین این گیاه دارویی اشتهاآور و تصفیهکننده و هضمکننده بسیار خوبی است و بهخاطر خاصیت تصفیهکنندگیاش برای کسانی که دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید است.
این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به اینکه دانههای این گیاه بهعنوان مسکنی برای بهبود درد مفاصل استفاده میشود، بیان کرد: جوشانده برگ و دانههای ترشک به صورت موضعی برای درمان دمل مؤثر بوده، همچنین این گیاه برای تصفیه خون، دفع زرداب و کارآیی کبد، کلیه و رودهها مؤثر است.
میرزایی بیان کرد: ترشک ایرانی در بیشتر مناطق استان گسترش دارد، اما هنوز بهعنوان گیاه دارویی شناخته شده نیست و در اغلب روستاها میتوان آنرا مشاهده کرد.
این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به مضرات استفاه از ترشک، عنوان کرد: این دارو به خاطر داشتن اسید اکسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، زیرا برای مثانه و کلیه میتواند مضر باشد.