91 درصد از قطعات نیروگاه ها در داخل کشور ساخته می شود
انتشار: بهمن 22، 1402
بروزرسانی: 24 خرداد 1404

91 درصد از قطعات نیروگاه ها در داخل کشور ساخته می شود


به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو، صنعت برق یکی از صنایع زیربنایی و مادر محسوب می شود و نقشی بی بدیل در توسعه سایر صنایع و رشد اقتصادی کشور ایفا می کند. در ایران با توجه به ساختار و سبد انرژی کشور، بیشتر برق از منابع فسیلی تامین می شود و میزان تولید برق در نیروگاه های حرارتی همواره نقش تاثیرگذاری در تامین مطمئن برق کشور به ویژه در زمان پیک مصرف دارد. روزها.
با نگاهی به روند توسعه نیروگاه های حرارتی در کشور، مشخص می شود که ظرفیت برنامه ریزی شده این واحدها طی سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با 16 برابر افزایش به 74 هزار و 888 مگاوات رسید که منجر به افزایش توان نیروگاه شد. ظرفیت تولید ایران نهمین ظرفیت تخصیص ظرفیت نیروگاه های حرارتی در جهان است.
در حال حاضر 623 واحد تولید برق حرارتی در 141 نیروگاه، 94 درصد برق مورد نیاز کشور را تامین می کنند که تولید سالانه انرژی این واحدها به 338 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است که نسبت به اول انقلاب 33 برابر رشد داشته است. .
با توجه به اهمیت تولید پایدار برق از نیروگاه های حرارتی، تلاش متخصصان ایرانی در این سال ها باعث شد کشور در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، امروز کوچک ترین قطعات مورد نیاز صنعت نیروگاهی را از خارج تامین کند. قرار گرفتن در بین پنج کشور برتر تولیدکننده توربین نیروگاهی در جهان.
پیش از آن دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در انحصار آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود اما اکنون با تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع پنج کشور صاحب فناوری پیوسته است. برای ساخت قطعات نیروگاهی
در حال حاضر 91 درصد قطعات نیروگاه بومی سازی شده و تنها در پنج سال گذشته حدود 825 هزار قطعه نیروگاهی توسط کارشناسان داخلی ساخته و در نیروگاه ها مورد استفاده قرار گرفته است.
اجرای به موقع و با کیفیت برنامه تعمیرات نیروگاهی باعث شده است که ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه های حرارتی کشورمان از 99 درصد فراتر رود. این رقم در حالی است که ضریب آمادگی نیروگاه های حرارتی در آمارهای جهانی حدود 95 درصد است.
توان متخصصان ایرانی در زمینه تعمیر و تجهیز واحدهای تولید برق باعث شده است که کشورمان در زمینه تعمیر نیروگاه های حرارتی رتبه اول خاورمیانه را به خود اختصاص دهد و اولین کشور منطقه باشد که نقاط گرم را احیا می کند. توربین های گازی
در سیزدهمین دوره فعالیت دولت به منظور کمک به کاهش بیکاری، ایجاد فرصت های شغلی و ایجاد برق پایدار در شبکه سراسری، هشت هزار و 260 مگاوات افزایش یافت که معادل برق رسانی به چهار میلیون مشترک خانگی یا روشنایی است. 670 میلیون لامپ کم مصرف (10 وات) یا نیاز مصرفی مناطق شرق کشور.

انتهای پیام/


منبع: https://tn.ai/3037876