بروزرسانی: 15 آذر 1404
ایده های طراحی دکوراسیون رستوران[کلاسیک،مدرن و سنتی]
نورهای گرم بر خلاف نورهای سرد، احساس گرما و دنج بودن را به فضای رستوران می دهند و تنظیم درست این نورها بر روی هر یک از میزها باعث می شود که فضای دوستانه ای برای گفتگوهای لذت بخش به وجود آید. به طور کلی، طراحی دکوراسیون رستوران باید به گونه ای باشد که فضایی اصیل، تاثیرگذار و دنج را برای مشتری به وجود آورد. بهتر است بدانید که طراحی دکوراسیون داخلی همیشه به طور مستقیم در جلب مشتری تاثیرگذار نیست و گاهی مدیریت فضا به شکل غیر مستقیم و به صورت ناخودآگاه مشتری را به خرید محصولات و خدمات ترغیب می کند. آسایش مشتریان در فضای رستوران با میزان رضایتمندی آن رابطه مستقیم دارد. برای مثال با نگاهی به لوگو، دکوراسیون و یونیفورم کارمندان رستوران مک دونالد متوجه می شوید که رنگ قرمز، رنگ غالب در فضای این رستوران است. فراهم آوردن یک محیط گرم و صمیمی در عین حال مدرن که از تکنولوژی های روز دنیا در آن استفاده شود بسیار حائز اهمیت است،همچنین منحصر به فرد بودن طراحی دکوراسیون داخلی رستوران در میزان موفقیت شما تاثیر بسزایی خواهد داشت. از جمله مواردی است که در تعیین دکوراسیون رستوران شما تاثیر گذار است.
نورپردازی جذاب و روشن برای بسیاری از رهگذران نشان دهنده یک محیط گرم و دلچسب است. برای جلب اعتماد مشتریان بهتر است برای آشپزخانه از طراحیهای باز با در و پنجرههای شیشهای استفاده کنید. دکوراسیون داخلی رستوران سنتی باعث جلب توجه مشتریان در انتخاب آنها میباشد. تداوم این کیفیت بهنوعی اعتبار و شهرت اولیه را به مجموعه بخشیده و باعث میشود سایر پارامترهای یک رستوران لوکس در چکلیست مربوطه درجشده و بهحساب آورده شوند. دلیل شهرت رستوران خوش بین بهدلیل ارائه غذاهای گیلکی و بهخصوص رشتی است و کسبه محل و ساکنان قدیمی اطراف این رستوران، آن را با نام رستوران حسن رشتی میشناسند. طراحی دکوراسیون داخلی رستوران مدرن به چیزی بیشتر از دانش گسترده در زمینه آشپزی و اصول معماری رایج نیازمند است. این تراس با پوشش شیشهای اطرافش در فصلهای سرد نیز قابل استفاده است. آن در خیابان شماره 11 مدیسون در نیویورک فرانسه واقع شده است.
تنها نکته اصلی این است که اگر فضایی دلنشین و قابل قبول برای مشتری های خود فراهم کنید به احتمال زیاد آن ها را به میهمانان همیشگی خود مبدل خواهید کرد. بهتر است به این مسئله توجه داشته باشید که حتی اگر بهترین خدمات را در فضایی رویایی ارائه دهید، اما نتوانید سرویس بهداشتی مناسبی را در دسترس مشتریان خود قرار دهید بدون شک آن ها دیگر به رستوران شما باز نمی گردند. مسئله ای که غالبا در رستوران ها به آن توجه نمی شود، طراحی سرویس بهداشتی مطابق با اصول و معیار یک رستوران مدرن است. از آنجا که کارمندان و پرسنل هم برای استراحت و تجدید قوا نیازمند محلی هستن، خوب است که در طراحی دکوراسیون رستوران فضایی به دور از سالن اصلی و محل عبور و مرور مشتریان طراحی گردد و بدین منظور مورد بهره برداری قرار گیرد. رنگهای مثل فیروزهای، طلایی، سبز، خاکستری همواره مورد پسند بودهاند و همچنان نیز هستند پس سعی کنید رنگآمیزی متنوع و چشمگیری را از همان پلههای ورودی رستوران تا خود سالن غذاخوری جای دهید، رنگها باید مشتریان و مهمانان را به داخل بکشانند. رنگ غالب در رستوران های مدیترانه ای سفید است و به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. اجرای کابینت بندی صحیح در آشپزخانه رستوران هم از آن نکات واجب در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران است که میبایست توجه ای بجا به آن داشت.
استفاده از آب چکان های خوب و جادار نیز در این بخش بسیار مفید و مهم است و خوب است که در دسترس آن را قرار داد. کفپوشهای صیقلی تجمل سالن را چندین برابر میکنند و اغلب میزوصندلیهای استفاده شده در سالن از نوع مرغوب بوده که بافاصله از هم چیده میشوند. معمولا در میانه آشپزخانه از یک میز نسبتا بزرگ برای چیدمان سینی ها و ظروف پرشده استفاده میکنند تا علاوه بر اجرای تزئینات در دسترس پیشخدمت ها جهت انتقال به سالن باشد. با توجه به اینکه راهی صاف و یکنواخت در میانه باغ جهت رسیدن به ساختمان ویلا در نظر گرفته شده بود ، در طراحی سعی گردید که با ایجاد میدانچه ها و فضا های متنوع از یکنواختی آن کاسته شود. برای مثال، رستوران های چینی را در نظر بگیرید که تنها با نصب چندین تابلو سعی کرده اند فضایی را خلق کنند که مشتری احساس کند در یک رستوران در چین غذا می خورد، اما واقعیت این است که بسیاری از این مشتریان تنها به دلیل اینکه این رستوران ها در نزدیکی محل کارشان قرار دارد به آنجا می روند. کرج با توجه به کلانشهر بودن، نزدیکی به تهران و قرارگیری در مسیر جاده چالوس رستورانهای خوب زیادی دارد که در اینجا سعی کردیم تعدادی از بهترین رستورانها را با توجه به نظرات کاربران و مشتریان، به شما طراحی داخلی رستوران لوکس معرفی کنیم.
در این دست رستورانها هرروز شاهد ابتکارات جدید از سوی مسئولان و مالکان هستیم تا بهطور همیشگی خاص باقیمانده و برند خود را برای عموم متمایز نگهدارند. محلی برای طبخ غذا که علاوه بر توجه به فرامین و دستور العمل های بهداشتی می بایست دارای یک فضای آزاد جهت فعالیت کارکنان باشد تا پیشخدمت ها و آشپزها به راحتی در آن گردش کنند و برای انجام کار دچار مشکل نشوند. میطلبد که در این راستا محلی برای تحویل این وسایل تعبیه گردد و این بسیار مهم است که رستوران ما صاحب چنین فضایی باشد. در طراحی داخلی رستوران میبایست این تجهیزات در محلی درست و صحیح قرار بگیرند و در فاصله ای کوتاه از هرکدام تهویه و هواکشی مناسب نصب شود. انتخاب کف پوش مناسب برای رستوران یکی دیگر از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت برای اینکه فضای رستوران سنتی و در عین حال لوکس به نظر برسد می توانید کفپوش رستوران را از بین طرح های کلاسیک و سنتی انتخاب نمایید. معمولا انتخاب نوع نورپردازی به عنوان کار آخر در نظر گرفته می شود، ولی در واقع اساس یک طراحی، معماری مناسب است.
علاوه بر نکات بالا، روشنایی اولین چیزی است که می تواند یک مشتری را به رستوران شما بکشاند. نقاط کانونی در رستوران دقیقا همان مکان هایی است که توجه مشتری را در نگاه اول به خود جلب می کنند. از آن جهت که لوازمات مختص آشپزی اعم از دیگ ها و قابلمه های کوچک و بزرگ در زمان های تعطیلی کار در نقاط مشخص شده خود قرار میگیرند و معمولا احتیاجی به کمد های خاصی برای نگهداری ندارند پس کابینت ها برای نگهداری اسباب تقریبا کوچکتر هستند. چیدمان میزها نیز بسیار مهم بوده، به این دلیل است که در اکثر رستورانهای لوکس و لاکچری شاهد استفاده از گل طبیعی یا مصنوعی در دکور میزها هستیم. در معاری سنتی به سرسبزی و استفاده از گل و گیاه بسیار اهمیت داده می شود. معمولا قشر جوان و دانشجو مشتری این گونه فضاها هستند و در اغلب موارد پول زیادی خرج نمی کنند یا نمی توان به عنوان یک مشتری دائم روی آن ها حساب کرد. امکان انتقال بعد از مدت زمان رهن از فضای تیز گوشه موجود به فضاهای متنوع و حتی غیر منتظم بعد را فراهم کرد تا در طول مسیر رشد رستوران ، فضا پیوسته با تغییری آگاهانه ماندگاری خود را فراهم کند.
نورپردازی یکی از عوامل دیگری است که در دکوراسیون رستوران سنتی تاثیرگذار است. یکی از عجیبترین دکوراسیون رستوران لوکس رو میشه تو این رستوران دید. می توانید این کار را از طریق توجه به نقاط کانونی انجام دهید. اگر نگاهی به رستوران های بزرگ و معروف دنیا بیاندازید، می توانید ببینید که چگونه صاحبان این رستوران ها از رنگ به عنوان ابزاری برای تبلیغات در جذب مشتری استفاده کرده اند. به همان میزان که در طراحی سایر نقاط رستوران به جهت دکورسیون باید اهمیت داد سرویس بهداشتی نیز دارای اهمیتی شایان توجه است به نحوی که پاکیزگی و بهداشت آن معرف شخصیت مدیریت و پرسنل رستوران است. میتوان باقی متریال و فرمول ها را نیز به همان طریق توضیح داده شده در قسمت های قبل طراحی و اجرا نمود کار را به نحو احسن انجام داد.
یک گارسون خوب یک شنونده خوب است؛ او درخواستهای مهمان را بهدقت گوش کرده و متناسب با نیازش پاسخ و کارهای لازم را انجام میدهد. درصورتیکه گارسون قادر به رفع مشکل احتمالی نباشد کارکنان ردهبالاتر مانند مسئول اصلی برای پاسخگویی به خدمت مهمان آمده و اقدامات لازم را انجام میدهند. دومین نکته مهم چگونگی سرو غذاست؛ در رستورانهای فوق لوکس تهران طراحیهای جالب و منحصربهفردی برای سرو غذا روی میز مهمان انجام میشود؛ برای مثال ریختن خورشت در ظرفی معمولی و بدون توجه بهظاهر نهایی آن، یک شیوه منسوخشده در این نوع رستورانهاست. غذاهای سرو شده در یک رستوران لاکچری از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در چنین رستورانی نمیتوان غذاهای معمولی یا فستفودهای پیشپاافتاده را ارائه داد؛ وجود غذاهای مجلسی یا لاکچری در منو، یک برگ برنده برای رقابت در بازار این رستورانهاست. فارغ از اندازه داخلی سالن، آرامشی که در آن حاکم است میتواند نقش تعیینکنندهای در جلبتوجه افراد داشته باشد. با توجه به این که تعداد رستوران های سنتی و سفره خانه ها در شهرها و منطقه های مختلف زیاد است و طرح های گوناگونی نیز برای اجرای آن ها وجود دارد، خیلی مهم است که شما از نوعی طراحی استفاده نمایید که سفره خانه تان را از رقبای خود متمایز سازد.
در این راستا هم ابتدا می بایست معمار مجرب و ماهر خود را در جریان امر قرار داده و سپس با مشاوره با موسسات متخصصِ متولی در امر به اجرای این پروژه مهم پرداخت. میتوان از چند سرویس ایرانی و فرنگی بهره برد و در این راستا سرویس های بانوان کاملا مجزا باشد و این مسئله بسیار مهم است. بهترین طریقه طراحی و بعد جانمایی سرویس بهداشتی آن است که مسلما باید بدور از سالن ها قرار داده شود و در این راستا از دالانی نسبتا کوتاه برای تفکیک آن از نقاط صرف غذا و سرو و سلف استفاده کرد. ارائه روشهای خاص برای مبارزه با بیماری کرونا در مجموعه های رستوران ها و باغ رستوران ها به نحوی که بتواند موجب گردد که یک مشتری از بابت شیوع این بیماری در امان است. موجب ایجاد یک محیط آرامبخش می گردد.
از طرفی بار یک فضای انتظار نیز می تواند باشد که افرادی که به هر دلیلی نیاز به انتظار در فضای رستوران دارند را مشغول نگه دارد. مشتری می تواند داخل یا خارج بخش بار بنشیند. اما این وظیفهی طراح و معمار است که توضیح بدهد طراحی داخلی و معماری داخلی زیبا یا نمای بیرونی خیرهکننده، فقط بخش کوچکی از اثرگذاری یک فضا را تأمین میکند. در پروسه طراحی دکوراسیون داخلی رستوران میبایست به بخش پخت و پز توجه ویژه نماییم. طراحی داخلی رستوران مراکشی با ترکیب سبکهای عربی، آفریقایی و مدیترانهای انجام میشود که در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. شیوه متداول در رستورانهای لوکس و لاکچری به این صورت است که در هنگام گرفتن سفارش، گارسون انتخابهای مختلفی که برای هر غذا موجود میباشد را بهطور کامل برای افراد شرح داده و نوع برگزیدهشده توسط وی را یادداشت میکند تا به آشپزها تحویل داده و درنهایت غذا طبق سفارش خاص هر یک از افراد حاضر شود؛ این نکته حس بهتری به فرد داده و او را در فرایندی دخیل میکند که رضایت کلیاش را به همراه دارد.
نویسنده: تیم تحریریه سید احسان خاندوزی