به گزارش خبرگزاری الخبرآنلاین، سید روح الله لطیفی سخنگوی کمیته روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همزمان با سفر رئیس جمهور به عراق گفت: عراق جایگاه ویژه ای دارد. در حوزه فرهنگی، فرهنگی و فرهنگی. از نظر مذهبی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، کشور ما تنها کشوری است که بیشترین مرزهای زمینی را با ما دارد و در مجاورت 5 استان ایران قرار دارد و دومین مقصد صادرات کالاهای ایرانی است اولین مقصد برای بازدیدکنندگان ایرانی این کشور دارای اشتراکات مذهبی، قومیتی و هویتی فراوانی با کشور ما است.
تسنیم به نقل از وی افزود: تجارت با عراق از سال 2004 افزایش یافته و در سال های 2008، 2011 و 2016 شاهد جهش های اساسی بوده است تا اینکه صادرات غیرنفتی کشورمان در سال 2018 به 9 میلیارد دلار رسید و در سال 1401 هجری شمسی شاهد محدودیت بودیم. 10 میلیارد و 238 میلیون دلار بود که این روند در سال 1397 هجری شمسی اندکی کاهش یافت، اما طی 5 ماه از سال جاری مجدداً شتاب گرفت و به رقم 4 میلیارد و 600 میلیون دلار رسید.
لطیفی درباره اهمیت صادرات به عراق گفت: عراق به دلیل صادرات 100 میلیاردی نفت کشوری ثروتمند محسوب می شود که علاوه بر بحران ها، به دلیل تجربه سه جنگ و اشغال آمریکا و غرب آسیب های زیادی دیده است. ناشی از تروریسم و \u200b\u200bداعش است و با وجود ثروت فراوان در حال حاضر بسیاری از نیازهای خود را وارد می کند و از سوی دیگر کشور ما که حدود 1500 کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات فراوان دارد به لطف همکاری و همراهی برای غلبه بر مشکلات بحران های این بخش به نفع دو کشور و امکان تامین و تولید کالا از این کشور که یکی از کشورهای مهم صادرکننده به عراق است می باشد.
وی افزود: بیشتر کالاهای ایرانی که به عراق صادر می شود، کالاهای مصرفی در انتهای زنجیره برای مصرف کننده نهایی است و همین موضوع عراق را از اولین مقصد کالاهای ما یعنی چین متمایز می کند. محصولات خام، خام و ساخته شده، اما چون اکثر محصولات صادراتی ایران به عراق دارای زنجیره کامل هستند، ضمن ایجاد اشتغال بیشتر، منجر به ایجاد زنجیره کامل تولید، عرضه و ارزش می شود.
سخنگوی کمیته توسعه تجارت در خانه صمت گفت: حدود 20 درصد از کل صادرات ایران به عراق و نزدیک به 30 درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران به عراق و بیش از 60 درصد از صادرات کاشی و سرامیک ایران انجام می شود. ، که منبع اصلی هستند. محصولات صادراتی کیف، کفش، لوازم خانگی، ظروف آشپزخانه و لوازم صنعتی است. ایران به سمت عراق می رود.
لطیفی در خصوص آینده بازار عراق گفت: در حال حاضر رقبای ما در عراق تلاش زیادی برای افزایش سهم خود در بازار این کشور دارند و کالاهای باکیفیت با تکنولوژی روز، بسته بندی مناسب و خدمات پس از فروش مناسب را ارسال می کنند. خدمات این بازار اگر آنها به این موضوع فکر نکنند، کشور سهم بیشتری از بازار عراق را به خود اختصاص خواهد داد.
وی افزود: چشم اندازی که عراق برای خود در نظر گرفته این است که در آینده نزدیک کشورها بتوانند کالاهای خود را به بازار عراق ارسال کنند که بخشی از تولیدات خود را در عراق انجام دهند و آنچه را که به آن تولید مشترک می گویند، داشته باشند. فعالان تجاری کشور باید چشم به آینده داشته باشند و متوجه این موضوع شوند، در حالی که قصد دارند کالاهای باکیفیت، رقابتی و مستمر به بازار عراق عرضه کنند، تولید مشترک را در دستور کار خود قرار دهند تا در چند سال آینده با وجود اینکه عراق مردم کالاهای ایرانی را با محدودیت می پذیرند و ممنوع نیستند.
لطیفی در پایان گفت: انتظار می رود رئیس جمهور در این سفر توافقات قبلی و چندگانه با عراق در خصوص تسهیل نقل و انتقالات مالی، ورود ناوگان حمل و نقل ایران، فعال سازی مناطق آزاد مشترک و برنامه ریزی در خصوص توازن را اجرایی کند. کسب و کار و موضوعات مرتبط سرمقاله ها را دنبال می کنند.
223228